utcán

2020.06.29. 14:47

Támaszt nyújtanak az üzenetei a tarjáni járókelőknek

Rengeteg járókelőnek csal mosolyt az arcára utcai dekorációjával Drávai Attiláné, akinek különleges szokása kétéves múltra tekint vissza. Sokan megcsodálják az utcai díszeket és a melléjük helyezett táblát, amelyek színt vittek a József Attila utca életébe. Mint az alkotó elmondta, a gyerekek sokszor gyönyörködnek díszes betűiben, olykor egy-egy tematikus rajzában, de a táblára írt idézetek igazi célja, hogy pozitív gondolkodásra ösztönözzék a lakosságot.

K. K.

Drávai Attiláné kertje, ami üzenetekkel dobja fel az arra járók napját

Forrás: NMH

Fotó: H.M.

– Iskolaidőben az utca rendkívül forgalmas, számtalan szülő hozza-viszi gyermekét a közeli intézménybe vagy az uszodába. Sokan találkoznak hát az üzenettel. Gyakran látom az ablakból, hogy jó kedvre derülnek, akik erre sétálnak – mondta Drávai Attiláné, aki könyvekből, versekből, filmekből idézett mondataival vagy dalszöveggel hívja fel a figyelmet arra, miért lehetünk hálásak, derűlátók.

Néha egy-két kedves szóval is lelkesíti az arra járókat. A gondosan megválasztott szavak misztikus üzenetként is szolgálnak a gyalogosok számára. Talán éppen egy kérdésre kapják meg a választ, vagy gondolataikba merülve magukra ismerhetnek a táblára írt idézetben. Drávai Attiláné először két éve, gyereknapon készített járókelőknek szánt, táblára írt kedvességet, amelynek környezetét mindig gondosan rendezi.

– Szabadidőmben jó néhány alkalommal a közterületen is eltakarítottam, mert zavart, hogy eldobálják a szemetet. A tisztaságra is próbálom ösztönözni az embereket, akik szerencsére nagy becsben tartják a kihelyezett díszeket – mondta Drávai Attiláné, aki úgy véli, ezekben a nehéz időkben mindinkább szükség van egy kis figyelmességre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában