kvíz
2020.06.07. 20:00
Készen állsz egy étvágygerjesztő agytornára? Teszteld mennyire ismered a palóc ízeket!
Kedveled a sztrapacskát, imádod a herőcét és gyakran kerül az asztalra egy kiadós palóc gulyás? Akkor ezt a kvízt neked találtuk ki!
Sz. R.
Fotós: Balazs Ladoczki
Fotós: Balazs Ladoczki
A palóc kifejezések után, ezúttal Palócország gasztronómiájába nyerhetsz bepillantást egy 12 kérdésből álló kvíz segítségével. Figyelem! Az ínycsiklandó fogások fotóinak láttán nem garantáljuk, hogy nem fogsz megéhezni a játék végére. Jó szórakozást kívánunk!
1.
Hogy nevezik népiesen a fánkot?
2.
Hogyan nevezik népiesen a galuskát?
3.
Milyen ünnepen készítenek herőcét?
4.
Miből készül a görhe?
5.
Mi a ganca fő alapanyaga?
6.
Miben készítik a malomkalácsot?
7.
Mitől válik palóccá a gulyás?
8.
Hogy mondják más néven a laskát?
9.
Honnan származik a ferentő?
10.
Mitől válik igazán palócossá a sztrapacska?
11.
Milyen fűszernövényt tartalmaz a palóc túrós lepény?
12.
Mit tesznek a morvány kalácsba?
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélreEzek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre