rendhagyó ballagás

2020.06.21. 15:30

Búcsút intettek iskolájuknak a végzős diákok Dorogházán

Az Aba Sámuel Általános Iskola Móra Ferenc Tagintézményében zengték a végzősök a ballag már a vén diák kezdetű éneket a hétvégén. Az idei ceremónia azonban több szempontból is rendhagyó volt, így a köszöntő szövegek például a Rádió 1 műsorvezetőjének hangján szólaltak meg a hangszórókból.

Veres Edina

Dorogáza, Általános iskolai ballagás.

Fotó: Hegedűs Márk

Balázs Beáta, a Móra Ferenc tagintézmény igazgatója elmondta: gyakorlatilag már az év eleje óta készültek a nyolcadikos diákok búcsúztatására.

– Amikor felmerült, hogy a járvány miatt elmaradhatnak a ballagások, szörnyen csalódottak voltunk. Ezért is jelentett nagy örömöt számomra, amikor megtudtam: az óvintézkedések enyhítésének köszönhetően szabadtéren meg lehet tartani ezeket az ünnepségeket. Én úgy gondolom, hogy a gyerekeknek, főleg a nyolcadikosoknak el kell búcsúzniuk az intézményeiktől. Március óta szinte lehetőségük sem volt belépni az intézmény falai közé, éppen ezért éreztem ennyire fontosnak, hogy lehetőséget biztosítsunk a tanulóinknak e korszak lezárására. Mindehhez pedig hozzátartozik az is, hogy még egyszer körbejárhatták az iskolájukat. Az idei ballagásunk egy cseppet sem volt hagyományosnak mondható, mivel a megszervezésénél figyelembe kellett vennünk az akkor még érvényben lévő járványügyi előírásokat. Viszonylag nagy létszámú volt a végzős osztály, ezért nem voltak jelen az alsóbb évfolyamról a ballagtató diákok, mi több műsorvezetők sem. Még korábban összeültünk a kollégákkal és a szülőkkel, hogy átgondoljuk, miként is lehetne egy kicsit feldobni az eseményt. A végső ötlet alapján a 100,4 Rádió 1 munkatársait kértük meg arra, hogy adják a hangjukat a rendezvényünkhöz. A konferanszié szerepére Kéri Istvánt kértük fel. Az ő hangján szólalt meg a hangszórókból a műsor szövege, illetve a diákok névsorát is ő ismertette. Mindezt – a csak nemrég megszüntetett veszélyhelyzetre való tekintettel – nem személyesen tette, hanem egy hangfelvételről. Emellett egy másik meglepetéssel is készültünk a végzősöknek. Régi hagyomány az iskolánkban, hogy a nyolcadik osztályt elvégző diákjainknak egy virtuális ajándékot is kapnak tőlünk útravalóul. Ez egy úgymond búcsú videó, amelyben összeválogattuk a nálunk töltött éveik legszebb pillanatait. Az idei felvétel utolsó percei azonban merőben eltértek az eddig megszokottól. Györke Attila, aki szintén a Rádió 1 műsorvezetője, egy kis bevágást készített a budapesti stúdióból, amiben kellemes ballagást és minden jót kívánt a dorogházai végzősöknek. Igazán jó volt látni, hogy erre tényleg senki nem számított a diákok közül – mondta az intézmény igazgatója.

A ballagási ceremóniával kapcsolatban Balázs Beáta hozzátette: a végső döntés értelmében a szülők is részt vehettek a szabadtéren rendezett ünnepségen, amelynek lebonyolítását végül az időjárás sem akadályozta meg.

Kéri István, a Rádió 1 salgótarjáni műsorvezetője a felkéréssel összefüggésben elmondta: szeret olyan kezdeményezésekhez csatlakozni, amik újszerűen közelítenek meg egy adott helyzetet.

– A megszokottól eltérő, mégis a követelményeknek és az elvárásoknak eleget tevő megoldást találtak erre a szituációra a dorogházai általános iskolában – közölte Kéri István, aki azt is kifejtette, hogy örömmel csatlakozott egy ilyen egyedi kezdeményezéshez .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában