tábor

2020.06.29. 15:18

Lufieregetés is vár a rendőrökkel táborozó bátonyi kisdiákokra

Immár 11. alkalommal hívja életre a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság a gyerekek körében nagy népszerűségnek örvendő Biztonságos Vakációért Hét címre elkeresztelt táborát, amelyhez idén a Bátonyterenyei Gyerekesély Program is csatlakozott.

P. K.

A hétfői nyitó ünnepségen Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere és Csík Csaba rendőr alezredes, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság vezetője köszöntötte a fiatalokat. Kiemelték: a rendőrökkel együtt töltött idő alatt a gyerekek számos hasznos információval és élménnyel gazdagodhatnak.

Gergely Annamária rendőr százados érdeklődésünkre elmondta, hogy idén a táborban több mint nyolcvan, az illetékességi területen élő és vakációzni vágyó diák vesz részt. A szervezők a sokszínű programokon keresztül biztosítják azt, hogy az általános iskolások játékos formában sajátítsanak el elméleti és gyakorlati ismereteket a baleset- és bűnmegelőzés témáját érintve.

– Idén a járvány miatt kéthetesre szerveztük a táborunkat, így több turnusban tudjuk fogadni a gyerekeket. A kicsik a bűn- és balesetmegelőzési játékokkal egyebek mellett megtanulják kezelni a rájuk leselkedő veszélyeket, megismerik a KRESZ szabályait és elsajátítják a kerékpár biztonságos használatát. Emellett készülünk nekik ismeretterjesztő előadásokkal, tesztlapokkal, ügyességi és kézműves programokkal is. A tábor során ellátogatunk Fenyvespusztára, a salgótarjáni sportcentrumba és Szentkútra, miközben az erdőjárás- és a vasúti közlekedés szabályai is előtérbe kerülnek – tette hozzá Gergely Annamária.

A gyerekek már a Városház téren tartott megnyitót követően is jól szórakoztak, ahol több állomáson várta őket akadálypálya, plakátfestés, csillámtetoválás-készítés és tesztlapok kitöltése. A helyszínen kialakított feladatokban a Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház, valamint a gyerekesély program munkatársai is segédkeztek.

A vakációt július 10-én, pénteken egy nagyszabású rendezvénnyel koronázzák meg, amikor is a Magyar Rendőrség létrehozásának 100. évfordulóját egy látványos lufieregetéssel is megünneplik. A táborozókat ajándékcsomagokkal is meglepik a szervezők, hogy a nyár hátralévő részében is emlékezzenek a tábori élményekre és az ott szervezett hasznos ismeretekre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában