Nógrádi UFO-akták

2020.06.29. 16:49

A kazári ufó-kutató szerint ez történhetett Nyíregyháza közelében

A Bors számolt be egy furcsa jelenségről, amelyet két férfi Nyíregyháza környékén rögzített.

B.L.

A Bors arról számolt be, hogy két férfi zuhogó esőben utazik, amikor hirtelen feltűnik előttük egy éles fény, melyet azonnal videóra is vettek. A furcsa és egyelőre megmagyarázhatatlan videót a Nyíregyen Hallottam Facebook csoportba is feltöltötték.

A Nool ufó-szakértője, a kazári származású Miskolci Lászlónak is megmutattuk a felvételt, ami a kutató szerint egyértelműen nem hamisítvány.

- Az ufót teljesen elvetném. Bár már a megnevezés is helytelen, mivel semmilyen repülő objektumot nem látunk a felvételen, csak fényjelenséget. Én a gömbvillámot kizárom a megoldások közül, annak nincs ekkora fényereje. Érdekességként megjegyezném, hogy az elmúlt hetek viharai közben Budapestről és Egerből is jelentettek gömbvillám észlelést. Sajnos ezeket nem sikerült felvenni, ugyanis 2-3 másodpercnyi élettartamúak voltak, így a térfigyelő kamerákon sem látszanak; azok ugyanis nem rögzítenek annyi képkockát, hogy egy ilyen rövid élettartamú jelenség látszódjon rajtuk – mesélte a kutató.

Hozzátette: ő is azt valószínűsíti, amit a cikk is ír, hogy egy távvezetékbe csaphatott a villám. Leginkább úgy lehetne ezt ellenőrizni, ha megtudnánk, hogy volt-e áramkimaradás a környéken, tehát megkérdezni a helyi áramszolgáltatót, hogy tapasztaltak-e ilyet és ha igen, akkor pontosan hol, mely távvezetéknél találtak hibát.

Címkék#UFO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában