gyermeknap

2020.05.30. 06:57

Tűzoltóautóra ültettük a lánglovagok salgótarjáni kis rajongóját

Május utolsó vasárnapja a nemzetközi gyermeknap. A Nógrád Megyei Hírlap és a Nool.hu szerkesztősége úgy döntött, öt nógrádi gyermeknek igazán különlegessé teszi ezt az ünnepet.

Sz. R.

Katkó Szebasztián gyereknapi kívánságát teljesítette a Nógrád Megyei Hírlap és a nool.hu a Karancs Speciális Mentőszolgálat segítségével.

Fotó: Hegedűs Márk

Sok-sok kérés érkezett hozzánk, amelyek közül elsőként a hét éves Katkó Szebasztián kívánságát teljesítettük, a Karancs Speciális Mentőszolgálat munkatársainak segítségével. Szebasztián édesanyja, Gerhát Renáta levélben keresett meg minket a kisfiú kívánságával, aki hősként tekint a tűzoltókra, és arra vágyik, hogy felülhessen egy tűzoltóautóra és valódi tüzet olthasson.

Az önkéntes lánglovagok a kisfiút salgótarjáni otthona előtt lepték meg, Szebasztián pedig hatalmas lelkesedéssel vágott neki szüleivel közösen az életre szóló kalandba. Utunk a salgótarjáni Tóstrandhoz vezetett, ahol a kisfiú először megismerkedhetett a tűzoltóautó felszereléseivel, majd a lánglovagok által használt kabátba is belebújhatott és igazi tűzoltós sisakot is kapott. Szebasztián alig várta, hogy kipróbálhassa a tűzoltótömlővel való locsolkodást, és a tűzoltás sem maradhatott el. A kisfiú édesanya elmondta: Szebasztián autizmusa miatt tavaly még elképzelhetetlennek tartották, hogy ennyire megnyíljon idegenek előtt.

– Nagyon anyás, ragaszkodó kisfiú, de most örömmel látom, hogy minden gátlás nélkül fogadja bizalmába a tűzoltókat és együttműködik, barátkozik velük – mondta büszkén Gerhát Renáta. Szebasztián a tűzoltóautó volánja mögé is beülhetett és a szirénát is kipróbálhatta.

– Nagyon élveztem, főleg a tűzoltást. Jövőre is szeretnék kívánni, de még nem találtam ki, hogy mi lesz az. Pókember például szívesen lennék – mondta zsivány mosollyal az arcán a kis Szebasztián.

Szerkesztőségünk nevében is köszönjük szépen a Karancs Speciális Mentőszolgálat munkatársainak segítségét, akik habozás nélkül mondtak igen a felkérésre, és felejthetetlen élményt szereztek a kisfiú számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában