kölcsönzés

2020.05.26. 17:20

Repeshetnek a könyvmolyok: kinyitott a könyvtár Balassagyarmaton

Korlátozott szolgáltatásokkal ugyan, de ismét kitárja kapuit olvasói előtt a Madách Imre Városi Könyvtár május utolsó hetében.

Sz. K.

Az épületben kötelező a maszk használata

Forrás: NMH

Fotó: Torjay Attila

Egyelőre a kölcsönzés az egyetlen lehetőség, a könyvek helyben használatát nem engedélyezik. Egyszerre tíz olvasó tartózkodhat a könyvtár területén, és természetesen kötelező a maszk használata. A bejáratnál elhelyezett kézfertőtlenítő is az ő biztonságukat szolgálja. Vizsgaidőszak lévén, akik tanulmányaikhoz szeretnének könyvekhez, dokumentumokhoz hozzájutni, minden segítséget megkapnak a könyvtár dolgozóitól. Június végéig ráér visszavinni a kikölcsönzött könyveket, addig nem számítanak fel késedelmi díjat.

Az épületben kötelező a maszk használata
Fotó: Torjay Attila / NMH

Hoffmann Pálné könyvtárigazgató megkeresésünkre elmondta, hogy a karantén ideje alatt a könyvkiszállítás jó vállalás volt részükről, folyamatosan igényelték az emberek. Az olvasást kedvelő gyarmati polgárok értékelték a kezdeményezést, közel ezer darab könyvet kölcsönöztek ki az elmúlt két hónapban a biztonsági előírások szigorú betartása mellett.

– A munkatársaim teljes elkötelezettséggel, örömmel végezték ezt a munkát. Mindannyian átéreztük, hogy ezzel sokak számára tudunk enyhülést nyújtani a karantén nehéz óráiban – fogalmazott az igazgató. Persze emellett hasznosan töltötték a napjaik fennmaradó részét is. Nagy mennyiségű helytörténeti anyagot sikerült digitalizálnunk, túl vagyunk a leltár előkészítésen, ellenőriztük a raktári cédulákat, a könyvállományt javítottuk, átrendeztük, selejteztünk a raktárunkban. A honlapunkra pedig folyamatosan töltöttük fel ajánlóinkat a különböző témakörökben, és régi fotókat az archívumunkból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában