Nőtincs önkormányzata is támogatja a településen élőket

Nőtincs önkormányzata a napokban megkezdte az általuk készíttetett szájmaszkok kiosztását. A projektben a nyugdíjasklub tagjai, a közfoglalkoztatottak és az óvodai alkalmazottak vettek részt.

Lászlók Judit

A szomszéd falu és a testvértelepülés is kapott a maszkokból NMH-fotó

Sok más településhez hasonlóan a helyi önkormányzat is szerette volna támogatni a település lakóit ebben a nehéz helyzetben.

– A járványra való tekintettel már egy ideje megkezdtük a maszkok készítését Nőtincsen – mondta Hugyecz Ádám polgármester, majd hozzátette: – Az önkormányzat megrendelte a szükséges alapanyagokat. A szájmaszkok elkészítésében pedig a nyugdíjasklub tagjai, a közfoglalkoztatottak és az óvodai alkalmazottak segítettek.

Az elkészített két- és háromrétegű, gumis maszkokat az előző évben a Magyar falu programon belül elnyert fogászati sterilizátorral kezelik. A napokban pedig már szét is osztottak négyszáz darabot, főként idősek részére.

A szomszéd falu és a testvértelepülés is kapott a maszkokból NMH-fotó

– A többször mosható és használható szájmaszkokat az önkormányzat díjmentesen biztosítja a nőtincsiek számára. Azonban a költségek fedezésére becsületkasszát helyeztünk ki, amelyben az anyagköltséghez és a további munkához tudnak hozzájárulni az itt élők – mondta Hugyecz Ádám. A polgármester hozzátette: – Ezekből a védőeszközökből a szomszédos Nógrádnak és a szlovákiai testvértelepülés Málasnak is adományoztunk ötven-ötven darabot.

A korlátozott mennyiségre való tekintettel személyenként maximum két darab maszk kérhető, amelyet a polgármesteri hivatalban lehet átvenni. Mint kiderült, a szájmaszkok folyamatosan készülnek, így ha a rendelkezésre álló darabok elfogynak, tudják majd őket pótolni. Mindemellett a polgármester számos fontos intézkedést bevezetett a lakosok egészségének védelmében, de továbbra is arra kéri őket, ha tehetik, akkor maradjanak otthon.

Fiatal önkéntesek is közreműködnek a munkában

Nőtincs fiataljai is beszállnak a koronavírus elleni küzdelembe, az idősek megsegítésére. Mint Hugyecz Ádám polgármestertől megtudtuk, a Nőtincsi Ifjúsági Klub tagjai a bevásárlásban, a gyógyszerkiváltásban és az étel rendelésében, valamint kiszállításában is segédkeznek. A településen kevés a közmunkás, a kialakult veszélyhelyzet miatt pedig sokkal több a feladat, mint általában. Éppen ezért a polgármester nagyon hálás a helyieknek, akik rendkívül segítőkészek, és ebből a helyzetből is igyekszenek kihozni a legjobbat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában