Hálás a sok adományért a pásztói kórház igazgatója

A járvány terjedésének megállítása érdekében több az egészségügyi ellátásban történt változás a pásztói Margit Kórházban. Az intézmény dolgozóit a lakosok is segítik a lehetőségeikhez mérten adományokkal.

Tóth-Nagy Orsolya

A megváltozott rend miatt nem a megszokott ritmusban történik a munka a kórház bizonyos területein

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

A koronavírus miatt kialakult helyzetben módosításokat vezettek be a helyi kórházban az elmúlt hetekben. – Ebben az időszakban lehetetlen a korábbi tevékenységet fenntartani, a legfontosabb, hogy visszaszorítsuk a járványt. Természetesen a sürgős esetekről szigorúbb szabályok és ellenőrzött keretek között gondoskodunk – mondta el Boczek Tibor, a kórház igazgatója.

Hozzátette: bizonyos ellátási formák továbbra is zajlanak, így például amennyiben valakit baleset ér, mindenképpen fogadják. Ugyanakkor a nem sürgős és nem életveszélyes betegséggel érkezők számára nem tartják fenn a szolgáltatást.

Boczek Tibor kitért arra is, hogy amennyiben a háziorvos úgy ítéli meg, hogy valakinek szakorvosi ellátásra van szüksége, akkor természetesen nyitva áll előtte a kórház kapuja.

A területen kívüli személyeket sem fogadják a járóbeteg-ellátásban, valamint a magánrendelések is szünetelnek az egészségügyi intézményben. A 24 órás ambulanciát sem tartják fenn jelenleg, amely nagy szívfájdalmuk a dolgozóknak, ugyanakkor most a legfontosabb a lakosság egészségének a védelme.

Az intézményvezető azt tapasztalta, hogy a betegek betartják a szabályokat és a változások nem okoztak problémát a helyieknek az elmúlt hetekben, és a kórház dolgozói számára sem okozott fennakadást az új helyzet.

– Az átszervezések és a megváltozott rend miatt nem a megszokott ritmusban történik a munka bizonyos területeken, így voltak, akiknek felszabadult a humánerőforrása. Ezt nehezen élik meg, de hamarosan ismét munkába állhatnak – közölte Boczek Tibor, aki hálás a sok támogatásért, amelyben a kórház részesült az elmúlt időszakban.

– Mindenkinek köszönöm azt a sok segítséget, amelyet kaptunk. Rengetegen küldtek adományokat. A helyi önkormányzattól a maszkok mellett 2 millió 250 ezer forintot, Tasi Borbálától 100 ezer forintot, Bátonyterenye önkormányzata, Majzik Mónika, Berze Mariann, Szerémy-Baráth Éva és a Bombardier pedig maszkokat ajánlott fel. Ezen túlmenően élelmiszereket is adományoztak. A Szécsényi malom lisztet küldött az élelmezési osztály számára, az Ózon étterem és pizzéria, valamint a Főtér Bisztró pizzákat, a Friesland-Campina Hungária Zrt. pedig túrórudit juttatott el a kórházba – árulta el az intézményvezető, aki szerint mindenki, akinek lehetősége van, próbál támogatást nyújtani.

A járvánnyal kapcsolatban az igazgató úgy fogalmazott, hogy jónak tartja a megtett intézkedéseket, és ennek köszönhetően nincs olyan számú megbetegedés, amelyre ne lenne felkészülve az egészségügyi ellátó rendszer. A pásztói kórházban pedig mindent megtesznek annak érdekében, hogy megvédjék a lakosokat a vírustól.

A korlátozások enyhítése és az egészségügyi ellátások újraindítását segítő eljárásrendek kialakítása jelenleg folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában