fertőzésveszély

2020.04.22. 19:13

Titokzatos salgótarjáni galambetetőre panaszkodik olvasónk

Egy neve elhallgatását kérő olvasónk kereste meg portálunkat a problémával, miszerint a belváros egyik épületénél rendszeresen helyeznek ki madáreleséget a fertőző betegségeket is terjesztő galamboknak. 

Sz. R.

Forrás: olvasói fotó

– Nagyon szeretem az állatokat, de ezt valahogy nem tartom helyesnek. A salgótarjáni március 15. utcában lakunk, ahonnan pont rálátni az Évi 2 épületére. Sajnos napi szinten tapasztaljuk, hogy valaki onnan eteti a galambokat – panaszkodott olvasónk aki a problémát már a salgótarjáni önkormányzatnak is írásban jelezte, de egyelőre nem kapott választ.

Fotó: olvasói

A galambok etetése és hessegetése össznépi játék a városban, időnként összetűzésekhez is vezet. Februárban számoltunk be róla, hogy a Pécskő út sarkán lévő társasház falán szó szerint csorog a galambpiszok, amit a környéken működő üzletek, és a járókelők is megszenvednek. Azonban a repülő problémára évek óta nem találnak hatékony megoldást. A városvezetés önkormányzati rendelettel próbálja felvenni a küzdelmet a galambpiszok ellen. Bár szabálysértést követ el, aki a közegészségügyi szempontból veszélyt jelentő állatokat eteti, néhányan – csak úgy mint most – mégis így tesznek.

Járványügyi szempontból a madárürülék igen veszélyes anyagnak tekintendő
Archív fotó: Hegedűs Márk / NMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában