Óriási tábla jelzi, hogy Diósjenő bezárt

A korábban bejelentett kormányrendelet alapján a polgármesteri hatáskörben meghozott kijárási korlátozást tovább szigorították.

L. J.

Csak diósjenői lakcímmel rendelkezők léphetnek be

Forrás: NMH

Fotós: T.A.

– Önkormányzatunk április 18. óta a vészhelyzet időtartama alatt minden szombaton nulla órától vasárnap 24 óráig, továbbá ilyen irányú kormányzati rendelkezés esetén a munkaszüneti és ünnepnapokon az első nap nulla órától az utolsó munkaszüneti nap éjfélig lezárja a községet – mondta Székely József Ede polgármester.

Csak diósjenői lakcímmel rendelkezők léphetnek be
Fotó: T.A. / NMH

Hozzátette: – Egyúttal a közterületeken való tartózkodást is megtiltottuk. Az intézkedésre azért volt szükség, mert a látogatók túl nagy kockázatot jelentettek az itt élők egészségére. A turisták ugyanis Diósjenőről tudják legkönnyebben megközelíteni a Börzsönyt.

A szigorítás értelmében a településre csak diósjenői lakcímmel vagy helyi ingatlannal rendelkezők belépését engedélyezik, illetve olyan személyekét, akik egyedül élő hozzátartozójukról gondoskodnak, vagy itt végzik a munkájukat. Ezenkívül a megkülönböztető jelzéssel ellátott vagy áruszállítást végző járművek mehetnek be a községbe. A bekötőutakat Nógrád községgel összefogva ellenőrzik.

Koronavírus Nógrád megyében

A dosszié további cikkei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában