Milliós adományt kapott a pásztói kórház az önkormányzati képviselőktől

Pásztó önkormányzatának képviselői, a külsős bizottság tagjai, az alpolgármester és a polgármester is felajánlotta április havi tiszteletdíját és fizetését a helyi Margit Kórház alapítványának. Ennek köszönhetően összesen 2 millió 250 ezer forintot adományoznak az intézménynek.

T.-N. O.

Farkas Attila elmondta: céljuk az egészségügy támogatása

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

Farkas Attila, a város polgármestere elmondta, hogy céljuk a járvány elleni küzdelemben és megelőzésben részt vevő egészségügyi dolgozók munkájának támogatása. Ezen túlmenően a Polgári Pásztóért Alapítvány is várja minden segítőkész személy pénzbeli felajánlását, amelyet szintén a városi kórháznak juttatnak majd el. A település vezetője azt is hozzátette, hogy az önkormányzat várja azokat az önkénteseket, akiknek van ideje és energiája, hogy másokon segítsenek. Azonban kizárólag 60 év alatti és egészséges személyek jelentkezhetnek.

Farkas Attila elmondta: céljuk az egészségügy támogatása
Fotó: L. B. / NMH

– Március 30-ig, hétfőig össze fogunk állítani egy csapatot, ezután pedig a tagok között felosztjuk a közegészségügyi veszélyhelyzet kapcsán felmerülő feladatokat – közölte Farkas Attila.

A polgármester hozzátette: olyan lakosok jelentkezését várják, akik személyesen, akár kézbesítőként vagy sofőrként tudnak segíteni. Ezenfelül gépjármű, technikai eszközök, fertőtlenítők és egyéb dolgok felajánlását is szívesen fogadják. Természetesen az önkéntesek védőfelszereléséről az önkormányzat gondoskodik. Farkas Attila végül azt is kiemelte, elengedhetetlen, hogy ebben a helyzetben a lakosság összefogjon, és akik tehetik, segítsék a másikat. Mint mondta, fontos, hogy mindenki vigyázzon családtagjaira és ismerőseire is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában