Megkezdték Pásztó közterületeinek fertőtlenítését

Megkezdődött a városban a közelmúltban a nagyobb forgalmat és több embert kiszolgáló közterületek fertőtlenítése, amelyet a jövőben heti kétszer végeznek majd el megelőzés céljából.

T.-N. O.

Forrás: Nógrád Megyei Hírlap

Fotós: Ladóczki Balázs

– A koronavírus okozta járvány terjedésének lassítása érdekében az önkormányzat rendelkezése nyomán az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai fertőtlenítik a parkokat, padokat, buszmegállókat és egyéb területeket, összesen 4 gépjárművel és 9 fővel a település mintegy 34 pontján – mondta el portálunknak Farkas Attila, polgármester.

Hozzátette: ezen túlmenően a napokban a Gondozási Központot is fertőtlenítették Horváth Zoltán, helyi vállalkozó szakembereivel az ott élő idősek biztonságának és egészségének megóvása érdekében. Mindezt vegyvédelmi védőfelszerelésben, teljes arcvédő plexiben, valamint szájmaszkban végezték el.

A település vezetője azt is elárulta, hogy a permetezéskor a fertőtlenítő anyag mikro cseppek formájában terjed szét, így eljut a nehezen elérhető helyekre is.

Koronavírus Nógrád megyében

A dosszié további cikkei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában