Maszkokat és Bibliát is adományozott Bér polgármestere a pásztói kórháznak

Támogatás érkezett a béri önkormányzattól a városi kórháznak szerdán. Ezáltal Bibliákat és több száz szájmaszkot ajánlottak fel a gyógyintézmény számára.

Tóth-Nagy Orsolya

Rendhagyó módon nyújtotta át Maczó László, Bér polgármestere adományát a helyi kórháznak és az önkormányzatnak, ugyanis ezúttal a polgármesteri hivatal adott otthont az ünnepségnek.

Farkas Attila, Pásztó polgármestere elárulta, hogy a napokban felkereste Bér polgármestere, hogy szeretne segíteni a városnak, mint a járási székhelynek és a kórháznak.

– Jó a két település között a kapcsolat és közös érdekünk az, hogy a mostani nehéz helyzetben a problémákat együtt orvosoljuk – mondta Farkas Attila, aki megköszönte a település nevében is a támogatást.

Maczó László a szűk körű átadón úgy fogalmazott, hogy a napokban Kántor Attila, egy közeli ismerőse felajánlott számára 720 darab maszkot. Ebből 600-at a Margit Kórháznak adományoznak, hiszen Bér lakói is mindig ebbe az intézménybe jönnek, ha ellátásra szorulnak.

– A Vitézi Rend Heves Megyei Törzskapitányságának magam is tagja vagyok, ennek a kapcsolatnak köszönhetően a védőeszközök mellé 80 Bibliát is eljuttatunk a kórháznak. A Szentírás magyar mellett angolul és németül is olvasható és a városnak is jutott belőle. A Bibliának jelképes küldetése van, olvassák otthonaikban és fohászkodjanak Istenhez, hogy mielőbb véget érjen a járvány – hangsúlyozta Maczó László, akit örömmel tölt el, hogy adományozhattak.

Hozzátette: Béren már két alkalommal is osztottak a közelmúltban a lakóknak a Bibliák mellett gyümölcsöket, vitaminokat, szappant és édességeket.

Boczek Tibor, a Margit Kórház Pásztó igazgatója háláját fejezte ki a betegek és a dolgozók nevében, hiszen az eszközök és a Bibliák is az ő érdekeiket fogják szolgálni.

– A szájmaszk a vírus megelőzésére az egyik legfontosabb védőeszköz. Bízunk abban, hogy a járvány minél hamarabb véget ér és újra visszaállhat a normális élet. Ez szükséges a betegek miatt is, hiszen a mostani egészségügyi átalakulás nem teszi lehetővé, hogy ugyanolyan módon tudjunk működni, mint azt korábban. Természetesen arra törekszünk, hogy ne szenvedjenek semmiféle hátrányt betegeink – emelte ki Boczek Tibor, aki arra is kitért, hogy nagyon sok adomány és segítség érkezett az elmúlt hetekben.

Az igazgató megemlítette a helyi városvezetést is, akik nemrég jelentős összeget ajánlottak fel a kórház alapítványának: 2 millió 250 ezer forintot. Ezt megelőzésre fordítják. Farkas Attila ennek kapcsán korábban elmondta: céljuk, hogy a járvány elleni küzdelemben és annak megelőzésében résztvevő egészségügyi dolgozók munkáját támogassák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában