Koronavírus: minden hétfői infó egy helyen

Nógrád megyében a koronavírus elleni védekezés jegyében számos intézkedést hoznak. Minden fontos infó egy helyen.

Nool

Salgótarján, Korona illusztráció

Fotós: H. M.

Frissülő cikkünkben folyamatosan számolunk be arról, hogy az új koronavírus elleni védekezés kapcsán a veszélyhelyzet milyen hatással van Nógrád megyére. Minden hétfői infó, bejelentés egy helyen! Írja meg tapasztalatait a [email protected] mailcímre!

Az összes megyei infót, hírt megtalálja >>>>>Térségi Dossziénkban<<<<<


20.00 Tarjánban és Gyarmaton indulhatnak az online nyelvvizsgák

Négy nyelvvizsgaközpontnál 28 nyelvből szervezhető online nyelvvizsga – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium az MTI-vel. Az iskolák listája cikkünkben.

18.00 Kórokozóval harcoltak a nőtincsi tóparton

Vegyszeres fertőtlenítés miatt néhány órára lezárták tegnap délelőtt a nőtincsi tavat körülölelő Szent István parkot, valamint a tó jobb oldalán található sétányt. Hugyecz Ádám polgármester elmondta, hogy a koronavírus-járvány megfékezését célzó műveletet rendszeresen megismételik majd, egészen a veszélyhelyzet megszűnéséig. A szakemberek által használt anyag környezetbarát, így nem veszélyezteti a tó és a környék élővilágát. A fertőtlenítést követően délután már zavartalanul látogatható volt a park és a sétány is.

15.00 Megjött a rendelt maszkszállítmány Pusztaberkibe

A helyi önkormányzat más településekhez hasonlóan még márciusban megrendelte a község lakói számára a hagyományos orvosi szájmaszkokat. A védőfelszerelés a napokban meg is érkezett a polgármesteri hivatalba, és már ki is kézbesítették.

– Ebben a nehéz helyzetben szerettünk volna valamilyen formában segíteni az itt élőknek, ezért döntöttünk a szájmaszkok vásárlása mellett – mondta el lapunknak Kurisné Nagy Bernadett, Pusztaberki polgármestere, aki hozzátette: – Mindemellett felhívtuk a helyiek figyelmét a megelőző óvintézkedések betartására. Az idősebb lakosainkat pedig arra kértem, hogy maradjanak otthon és vegyék igénybe a falugondnoki szolgálatunkat a bevásárlás és a gyógyszerkiváltás tekintetében.

Most megnőtt a kereslet a szolgáltatás iránt, hiszen olyanok is igénybe veszik, akik korábban nem tették. Mint megtudtuk a polgármestertől, a településen egyelőre nincs koronavírussal fertőzött személy. Ami pedig a kijárási korlátozást illeti, nem tervezik, hogy az országostól eltérő, szigorúbb intézkedéseket vezessenek be.

12.00 Óriási tábla jelzi, hogy Diósjenő bezárt

A korábban bejelentett kormányrendelet alapján a polgármesteri hatáskörben meghozott kijárási korlátozást tovább szigorították. További részletek cikkünkben.

9:00 Diagnosztikai készülékkel gazdagodott a balassagyarmati kórház

– A civilek által elindított adománygyűjtés eredményeként megérkezett a kórházba a Pentax bronchoszkóp. Ez egy speciális, nem csak a koronavírus okozta betegség kezelését segítő tüdődiagnosztikai készülék. A gép ára meghaladta az öt és fél millió forintot, amelyet a civil adományozóknak, a város önkormányzatának és a Hungaropharma gyógyszergyár felajánlásának köszönhetően teljes egészében ki tudott fizetni a gyűjtést befogadó kórház Műszerfejlesztési Alapítványa – hangsúlyozta Csach Gábor.

A készülék kezelését már be is tanítják a személyzetnek, hogy egész Nyugat-Nógrád gyógyítását szolgálja.

8:00 Hat napja nem nőtt a fertőzött betegek száma Nógrád megyében

A hétfő reggeli adatok szerint továbbra is 23 fertőzöttet tartanak nyilván megyénkben.

Fotó: koronavirus.gov.hu

7:00 2583-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon

Ahogy arról korábban beszámoltunk, újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2583-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 idős, krónikus beteg, ezzel 280-ra emelkedett az elhunytak száma, 498-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

Koronavírus Nógrád megyében

A dosszié további cikkei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában