Koronavírus: az összes vasárnapi infó egy helyen

Nógrád megyében a koronavírus elleni védekezés jegyében számos intézkedést hoznak. Minden vasárnapi infó egy helyen.

Nool.hu

Forrás: NMH

Fotó: H. M.

Frissülő cikkünkben folyamatosan számolunk be arról, hogy az új koronavírus elleni védekezés kapcsán a veszélyhelyzet milyen hatással van Nógrád megyére. Minden vasárnapi infó, bejelentés egy helyen! Írja meg tapasztalatait a [email protected] címre!

Az összes megyei infót, hírt megtalálja >>>>>Térségi Dossziénkban<<<<<


14:49 Nógrád megyében nem marad covidmentes nagykórház

Szűkebb hazánkban a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház után a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházat is koronavírus-kezelő intézménynek jelölte ki az országos tisztifőorvos – derült ki Csach Gábor közösségi oldalán közzétett közleményéből.

Balassagyarmat polgármestere hozzátette: Nógrád megyében így nem marad covidmentes nagykórház. Ez mindenféleképpen jó a nyugat-nógrádi gyógyintézmény kemény terhelés alatt álló dolgozóinak.

A témával kapcsolatos kérdéseinket eljuttattuk a védekezésért felelős operatív törzshöz, amint megérkezik a válasz, közöljük.

14:44 Palotáson szabályok kötelezik a vásározókat

Fedetté válik a közeljövőben a Palotás önkormányzata által üzemeltetett helyi piac. Az átépítési munkálatok miatt április 7-től, keddtől a vásárlók átmenetileg új helyszínen, a rendezvénytéren találhatják meg az árusokat. Szabó Mihály polgármester közölte: a vásár keddi, csütörtöki, illetve szombati napokon tart nyitva. A koronavírus-járvány miatt néhány szabályt be kell tartani: 6 és 9 óra között a 65 év alattiak, 9-tól 12 óráig pedig az idősebb korosztály vásárolhat. Az eladók, illetve a segítők csak 65 év alattiak lehetnek, és kizárólag élelmiszert árusíthatnak. Számukra a szájmaszk és a gumikesztyű használata kötelező. A vásárlóknak pedig másfél méteres távolságot kell tartaniuk egymástól.

9:57 Pásztón az étkeztetésről is gondoskodnak

– Jelenleg hét gyermeket látunk el, közülük ketten bent vannak az óvodában napközben, mert szüleik kérték a felügyeletet. Öt óvodás esetében pedig a szülők jönnek minden nap az ételért. Később azonban ez változhat. Akkor az önkormányzat intézi majd az ebéd kiszállítását – mondta el portálunknak Bartus László, az Igazgatási, a Szociális és Szervezési Osztály vezetője, aki azt is elárulta, hogy mindez fennakadás nélkül működik. A Pásztóhoz tartozó városrészen, Hasznoson is volt lehetőség étkeztetés és gyermekfelügyelet igénylésére, ott azonban senki nem kérelmezte a szolgáltatásokat.

8:26 Fertőtlenítővel segítették a rászorulókat

Közel száz darab kéz- és háztartási fertőtlenítőszert osztottak szét a Salgótarjáni Lokálpatrióta Egyesület tagjai. A higiéniai termékekkel elsősorban a Menedék Családok Átmeneti Otthona és a női-férfi hajléktalanszálló lakóit segítik a járvány elleni védekezésben.

– A veszélyhelyzet megkívánja, hogy fokozottan törődjünk a hátrányos helyzetűekkel – mondta Simon Gyula, az egyesület elnöke. Hozzátette: fontosnak tartják, hogy az év többi napján is kiemelt figyelmet kapjanak a rászorulók.

8:00 Tízre nőtt a Nógrád megyei koronavírusos betegek száma

A koronavirus.gov.hu hivatalos adatai szerint a 733 magyarországi fertőzött közül tízen Nógrád megyéből kerültek ki, ez kettővel több a szombati adatokhoz képest.

További részletek cikkünkben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában