Koronavírus: az összes pénteki infó egy helyen

Nógrád megyében a koronavírus elleni védekezés jegyében számos intézkedést hoznak. Minden fontos infó egy helyen.

Nool

A Posta munkatársai megkezdték a salgótarjáni önkormányzat által minden háztartásaba kiküldött maszkok kézbesítését.

Fotó: Hegedűs Márk

Frissülő cikkünkben folyamatosan számolunk be arról, hogy az új koronavírus elleni védekezés kapcsán a veszélyhelyzet milyen hatással van Nógrád megyére. Minden pénteki infó, bejelentés egy helyen! Írja meg tapasztalatait a [email protected]mailcímre!

Az összes megyei infót, hírt megtalálja >>>>>Térségi Dossziénkban<<<<<


13:13 A ballagásokat érintő kérdésünkre válaszolt a köznevelésért felelős államtitkár

Az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár a Nool.hu kérdésére válaszolva elmondta: a jelenlegi helyzetben a nagy tömegeket megmozgató eseményeket nem lehet megtartani, így idén a ballagások elmaradnak. Részletek cikkünkben.

11:30 Háztartásonként két darab maszkot kapnak a Salgótarjániak

A védőeszközök egy része már a postaládákban, illetve a lakásokban van. Néhány munkanapig azonban még eltarthat, mire a postások az összes címzetthez eljuttatják a küldeményt. További részletek cikkünkben.

11:15 Folyamatosan járőröznek a rendőrök Salgótarjánban

10:05 Pénzadomány a salgótarjáni mentősöknek

A Nógrád Megyei Önkormányzat kollektívája 400 ezer forint értékben adományozott a Országos Mentőszolgálat salgótarjáni mentőállomásán éjt-nappallá téve dolgozó hősöknek. Skuczi Nándor, a megyei közgyűlés elnöke közölte: az önkormányzat és a hivatal munkatársai egyebek mellett mosó- és szárítógéppel, a laborminták szállítására alkalmas hűtőtáskákkal, mikrohullámú sütővel, kenyérpirítóval, kávéfőzővel és vízforralóval ajándékozták meg a mentősöket. Ez nagy segítséget jelent, hiszen a mosó- és a szárítógépet a védőruhák tisztításához is használják.

9:45 500 darab maszkot kapott a gyarmati otthon

A települési önkormányzatok nem csupán helyi szinten próbálnak megküzdeni a koronavírus-járvány okozta nehézségekkel, hanem nemes felajánlásokat is tesznek. Jó példa Cserháthaláp, amely egy szociális intézménynek kedveskedett a veszélyhelyzetben.

– Részben saját, részben a balassagyarmati Reménysugár otthontól kapott anyagokból ötszáz darab mosható egészségügyi maszkot varrattunk a középsúlyos és súlyos fogyatékossággal küzdő embereket ápoló és gondozó intézmény számára, hogy ezzel támogassuk az ott élőket és a dolgozókat – fejtette ki Dócs Dávid, a község polgármestere.

Bándi Balogh Judit vette át az adományt Dócs Dávidtól
Fotó: NMH

Hozzátette: a karitatív jellegű kezdeményezés megvalósításában az önkormányzat munkatársai mellett lelkes önkéntesek segítettek. A Reménysugárban dolgozó, Cserháthalápon élő Hangács Melinda Noémi közreműködésével szervezték az akciót.

A maszkokat nagy örömmel vette át néhány napja Bándi Balogh Judit, a kedvezményezett otthon intézményvezető-helyettese.

8:30 Megint nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Nógrádban

A péntek reggeli adatok szerint már 20 fertőzött van megyénkben.

8:00 1763 főre nőtt Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma

Ahogy arról korábban beszámoltunk, 1763-ra nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon, és újabb 14 krónikus beteg hunyt el. 207-en fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában