látványosság

2020.04.20. 16:26

Bámulatos fotók: Starlink-műholdakat fotóztak Salgótarján közeléből

Ismét lélegzetelállító fotókkal rukkolt elő a tehetségéről országosan is ismert nógrádi fotóriporter, Komka Péter.

Salgótarján, 2020. április 19. A több, hosszú expozíciós idõvel készült felvételbõl számítógéppel összeállított képen Starlink-mûholdak látszanak az égen az egykori fûtõerõmû szállítópályájának betonalapja felett Salgótarján Zagyvaróna településrészérõl fotózva 2020. április 19-én este. A hosszú expozíciós idõvel készült felvételen a mûholdak mozgása egy-egy fényes szakaszként látható. A Starlink program a SpaceX világméretû, a globális internetszolgáltatást célzó mûholdas projektje. MTI/Komka Péter

Fotó: Komka Péter

A több, hosszú expozíciós idővel készült felvételből számítógéppel összeállított képen Starlink-műholdak látszanak az égen az egykori fűtőerőmű szállítópályájának betonalapja felett Salgótarján Zagyvaróna településrészéről fotózva április 19-én este.

Salgótarján, 2020. április 19.
MTI/Komka Péter

Az MTI Nógrád megyei fotóriportere tavaly novemberben több Starlink-műholdat is megörökített, a salgói vár közelében.

De mi az a Starlink műhold?

SpaceX űripari cég világméretű műholdas projektje, amelyet a globális internetszolgáltatás céljára indított el. A Starlink Misszió Falcon 9 rakománya 2019. május 24-én 60 darab műhold volt, idén november 11-én újabb 60 műholdat állítottak pályára. Az alacsony vagy közepes Föld körüli pályán keringő műholdak segítségével nyújtott internetszolgáltatás nagyjából 4 milliárd ember számára valósulhat meg, olyanoknak, akiknek eddig erre nem volt technikai lehetőségük. Amennyiben elég nagy sávszélességet tudnak a projektben biztosítani, a projekt versenyképes lehet a földi internetszolgáltatókkal szemben is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában