pályázat

2020.03.06. 06:50

Új közösségi teret alakítottak ki a salgótarjáni kollégiumban

A szakképzési intézmények átfogó fejlesztése című pályázaton 19 millió forintból fejlesztették a Salgótarjáni Szakképzési Centrum (SSZC) Borbély Lajos tagiskolája kollégiumát. Az intézményegység új szabadidős eszközeit a napokban adták át, a diákok örömére.

Veres Edina

Gembiczki Ferenc, az SSZC kancellárja az átadón elmondta: a Kollégiumi Közösségi Tér Kialakítása nevű beruházás az iskolai közösségépítést, a tehetséggondozást és a hátránykompenzációs tevékenységeket szolgálja. Az infrastrukturális fejlesztés és eszközbeszerzés céljai között a végzettség nélküli iskolaelhagyás kezeléséhez szükséges helyi feltételek kialakítása és a szakképzés eredményesebbé tétele is szerepelt.

– A kötetlen kikapcsolódáshoz biztosít kényelmes környezetet és eszközöket e programban kialakított hat szabadidős szoba. A teljesen felújított könyvtárban laptopok, asztali számítógépek és egy projektor nyújt segítséget a foglalkozások megtartásához. A sportolni vágyó fiatalok számára egy konditermet szereltünk fel fitneszgépekkel és tizenkét szobakerékpárral. A kollégiumi ebédlőhelyiség új asztalokat és székeket kapott. Emellett rendezvények és egyéb zenés összejövetelek megrendezéséhez is használható audiovizuális eszközöket is beszereztünk – monda Gembiczki Ferenc.

Hozzátette: előbbieken túl a kollégium aulájában és klubhelyiségében a közösségi szabadidős kikapcsolódást szolgáló eszközök, pingpong-, billiárd- és csocsóasztal, valamint dartstáblák is a szórakozni vágyó diákok rendelkezésére állnak mostantól.

Mindkét nem körében népszerű a csocsóasztal. A beruházásra 19 millió forintot költhetett a szakképzési centrum
Fotó: NMH

Sportnappal ünnepelték meg a beruházás befejezését

A megnyitóünnepségen Gembiczki Ferenc mellett Baranyi Zoltán, az SSZC főigazgatója, Bathó Éva, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal munkatársa és Póczos Sándor, a Rózsaszín Párduc Tömegsport Egyesület elnöke is beszédet mondott. Ezután a közösségi teret mintegy száz diák azonnal ki is próbálta. A fiatalok a sportnapon hat versenyszámban mérték össze ügyességüket, a legnépszerűbbnek az asztalitenisz bizonyult.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában