előadás

2020.03.04. 20:06

Bűnmegelőzési tanácsokkal látták el a tinédzsereket Balassagyarmaton

Kiállok érted! címmel tartottak színdarabot – az országos és a megyei rendőr-főkapitányság – szervezésében szerdán a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központban. Az előadás tinédzserek számára szolgált bűnmegelőzési tanácsokkal.

Sziládi Krisztina

Fotós: (c) Torjay Attila

Fotós: (c) Torjay Attila

A rendezvény célja az volt, hogy a művészet eszközeivel mutassák meg a fiataloknak, hogy milyen veszélyes helyzetekbe kerülhetnek, illetve lehetnek kitéve. A Kiállok érted! című darab középpontjában a szexuális, vagy a kizsákmányolás céljából történő emberkereskedelem áll.

A rendezvény egy országos programsorozat része volt. Az alternatív bűnmegelőzési formák igen hatékony változatait, a drámapedagógia és színpadi előadás módszerét hívták segítségül a szervezők. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a művészet bűnmegelőzésbe való bevonása, a probléma érzelmi megközelítése, majd annak közös feldolgozása hatékonyan működik. A bemutatott darabot a Kacsacsőrű Művészeti Nonprofit Társaság állította színpadra.

Kamaszok figyelmét hívták fel a helyes viselkedésre a világot jelentő deszkákon
Fotó: Torjay Attila / NMH

Az esemény további részleteiről Medve Judit, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője adott tájékoztatást portálunknak.

– Rendezvényünk elsődleges célcsoportját gyermekotthonban nevelkedő kiskorúak alkotják. Az itt jelenlévők többsége a megye különböző településein – Szátokon, Balassagyarmaton, Taron és Bátonyterenyén – működő gyermekotthonok lakói – mondta a rendőr alezredes.

Hozzátette: az olyan kamaszok, akik nem rendelkeznek biztos családi háttérrel, szilárd támogatással, könnyebben befolyásolhatóvá válnak. Ezek a gyerekek kiszolgáltatott helyzetben vannak a prostitúció és a munka célú kizsákmányolás szempontjából.

Mint mondta, 15–20 évvel ezelőtt ezt a problémát még nem kezelte ilyen kiemelten a rendőrség a bűnmegelőzésben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában