A rétságiak is otthon maradtak

Teljesen kiürült a nyugat-nógrádi kisváros.

Hegedűs Henrik

Fotós: T.Dominik

A koronavírus-járvány terjedésének hatására, az óvintézkedések következtében alaposan megcsappant a településen a normális viszonyok között igen erős átmenő forgalom. A lakosság fegyelmezetten fogadta, hogy nagyon megváltozott a mindennapi élet.

Hétköznap késő délelőtt jártunk a város központjában. A művelődési központ és a szomszédos nagyparkoló környéke meglehetősen hangulattalan képet mutatott. Egy gyalogos igyekezett át a zebrán a szemközti élelmiszerbolt felé, egy kamion jött Szendehely felől, előzékenyen átengedve a járókelőt. Máskor ilyen esetben itt, illetve a nem messze lévő közlekedési lámpánál is feltorlódik a járműsor.

A csend és a nyugalom az elkövetkező hetekben is jellemző lehet.

– Nagyon örülök neki, hogy a rétságiak fokozott fegyelmezettséggel és kitartó türelemmel igazodnak a meghozott korlátozó intézkedésekhez – mondta el a Nool.hu érdeklődésére Mezőfi Zoltán polgármester.

– Az elsők között döntöttünk a kulturális intézményeink, így a könyvtár bezárásáról, a nagyobb érdeklődést vonzó rendezvényeink szüneteltetéséről, és természetesen a kormányzati intézkedésekhez alkalmazkodunk, ugyanakkor nem tervezzük külön, további szigorítások bevezetését.

Jávorka János, a polgárőr-egyesület elnöke hozzátette, rendszeresen végeznek ellenőrzéseket az esti órákban, és eddig semmiféle kirívó esettel nem találkoztak, és remélhetőleg a járványhelyzettel kapcsolatban, a későbbiekben is hasonló viselkedést tanúsít a lakosság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában