Polgármesterek Bálja

2020.02.02. 15:20

A ságújfalui Szentes Attila lett 2019 nyugat-nógrádi polgármestere

Szombaton harmadik alkalommal került megrendezésre Balassagyarmaton a Polgármesterek Bálja, melynek meghívottjai a Nyugat-Nógrádi választókerület 84 településének polgármesterei, alpolgármesterei, valamint a térség háttérszervezetei, vállalkozói voltak.

Sziládi Krisztina

Forrás: NMH

Fotó: Torjay Attila

Az est fővédnöke Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője volt. A rendezvény a színvonalas szórakozás mellett lehetőséget adott arra, hogy a régió hasonló célokért küzdő településvezetői, akik valamennyien a saját területükön próbálnak minél többet tenni Nyugat-Nógrád fejlődéséért, a mindennapi munkán túl, kötetlenebb keretek között személyesen is találkozhassanak egymással és erősítsék a köztük lévő kapcsolatokat.

A Polgármesterek Bálja a balassagyarmati volt Vármegyeháza dísztermében, a hajdani megyebálok helyszínén került megrendezésre. A sokat látott falak között a magyar irodalom és történelem több jeles személyisége, Mikszáth Kálmán és Mauks Ilona, Madách Imre és Fráter Erzsébet, Szontágh Pál és Déryné Széppataki Róza is megfordultak hajdanán.

Ságújfalu polgármestere, Szentes Attila (középen) vehette át az Év nyugat-nógrádi polgármestere kitüntető címet Fotó: Torjay Attila / NMH

A vacsorát követően a meghívottak ismét a gyarmati Jagyutt Péter mestercukrász ez alkalomra készült finomságait kóstolhatták meg. A cukrászmester az előző években a Polgármesterek tortájával kedveskedett a vendégeknek, idén viszont a megye ízeit felidéző desszertek kerültek terítékre: Vadkerti kisgönc, Bodonyi szilvás, Berkenyei vadrózsa, Palóc tökmagos, Gyarmati hősök. A kiváló hangulatról a Hungarian Wedding Award legjobb zenekar kategóriájának a győztese, a Koktél4U gondoskodott.

A belépőjegyek és a tombola bevételét a balassagyarmati Reménysugár Otthon lakóinak ajánlották fel, akiknek többsége súlyos és halmozottan sérült gyermek. Ők önálló életre nem képesek, és nem is kerülnek ki az intézményből.

A 2019-es év polgármestere

A településvezetők második alkalommal választották meg maguk közül Nyugat-Nógrád polgármesterét. Az előzetesen leadott szavazataikat alapján idén ezt a címet Ságújfalu első embere, Szentes Attila kapta. A korábban gépészmérnökként tevékenykedő Szentes Attilát 24 évesen, 1990-ben választották meg először a faluja élére, azóta látja el polgármesteri feladatát. – Az elmúlt harminc év alatt többször részesültem önkormányzati elismerésekben, de a most kapott cím mindet felülírja, hiszen a kollégák megbecsülését bizonyítja – fogalmazott a díj átvételekor a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában