fejlődés

2020.01.03. 13:45

Régi városvezetővel épül Bátonyterenye jövője

A város választópolgárainak több mint 54 százaléka szavazott bizalmat újra a Fidesz-KDNP színeiben induló Nagy-Majdon József polgármesternek az önkormányzati választásokon. A város vezetője ott folytatja a munkát, ahol abbahagyta, és bízik benne, hogy a képviselő-testülettel együtt tovább viszik a várost a fejlődés útján.

Veres Edina

– Mi volt az első teendője, miután ismét hivatalba lépett?

– Azt hiszem, hogy egy újraválasztott polgármester esetében nem beszélhetünk első lépésről, sokkal inkább egy folyamatról. A célom cseppet sem tér el az eddigiektől: a városunkat szeretném szolgálni a képviselő-testülettel együtt. Békés és fejlődő várost kívánunk építeni, hosszú távon pedig azt szeretnénk elérni, hogy ne törjön meg a település fejlődésének dinamikája. Ott kellett felvenni a fonalat, ahol a választás előtt abbahagytuk, így most sok félbemaradt feladatot kell befejeznünk. Ide tartozik például még néhány óvoda vagy a kastély felújítása.

– Milyen terveket szeretne megvalósítani a képviselő-testülettel a következő öt évben?

– Az elkövetkezendő időszak két legfontosabb beruházása a munkahelyek teremtése, valamint a településrészeket összekötő két út megépítése. Az előbbivel kapcsolatban biztató, hogy sikerült tárgyalásokat indítanunk különböző cégekkel. Azt szeretném elérni, hogy Bátonyterenye tovább erősödjön, ezzel a térség gazdasági központjává nője ki magát.

A várossá nyilvánítás 30. évfordulóját ünnepelték tavasszal. A kerek évforduló alkalmából többek között egy gyermekrajzverseny díjait is átadta a polgármester
Fotó: NMH

– A másik projektet hogyan kell elképzelni?

– A 23-as számú főutat elkerülő szakaszt, illetve a Kisterenye és Nagybátony városrészeket összekötő utakat szeretnénk megépíteni. Az egyik ilyen út az ipari parkba, míg a másik Kisterenye központjába fog vezetni. Emellett hosszú távú terveink között szerepel például a szorospataki városrész fejlesztése is.

– A tervek közül melyek valósulhatnak meg a következő évben?

– A tervek szerint már az év elején átadjuk a felújított kisterenyei Napsugár Tagóvodát, több kerékpárutat hozunk létre a város különböző részein, illetve bízom benne, hogy az ipari parkhoz vezető összekötő út is elkészül 2020-ban. Ezen túl a folyamatban lévő beruházásaink közül egyebek mellett a Zöldterület-fejlesztés Bátonyterenyén című program egyes részeinek kivitelezési munkálatai is befejeződnek a jövő évben.

Viták a fejlődésért

Nagy-Majdon József elmondta: a nyolc bátonyterenyei körzetben a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje nyert, mellettük hárman kerültek be kompenzációs listáról a képviselő-testületbe. A városvezető szerint minden település polgármesterének együtt kell működnie a testület tagjaival, hiszen azok a településrészek megválasztott képviselői. Tapasztalata szerint a testületi üléseken zajló viták viszik előre a város életét, ugyanakkor bízik benne, hogy a bátonyterenyei testület esetében zökkenőmentes együttműködés fogja jellemezni a következő öt évet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában