támogatás

2020.01.24. 20:00

Döntés született: folytatják a közfoglalkoztatási programot Bátonyterenyén

A város önkormányzatának képviselő-testülete döntött a költségvetés módosításáról és az idei közfoglalkoztatási program támogatásáról.

P. K.

Az önkormányzat az elmúlt években folyamatosan ellátta a START mintaprogrammal kapcsolatos pályáztatást, amelyet a 2020-as évben is folytatnak. Az ehhez szükséges egyeztetések és a pályázat elkészítése megtörtént. A helyi sajátosságokra épülő, a szociális jellegű és a mezőgazdasági közfoglalkoztatás keretében 124 főt kívánnak foglalkoztatni. A START 2020-as programot mintegy 195 millió 400 ezer forint összegben tervezték meg, ebből több mint hárommillió forint az önkormányzati önerő mértéke. A városatyák hozzájárultak ahhoz, hogy az év közben induló közfoglalkoztatási programokra is pályázzanak a lehetőségekhez mérten.

Felkínálják az értékteremtő munka lehetőségét
Fotó: Illusztrációs fotó: Torjay Attila / NMH

A képviselők megszavazták a tavalyi év költségvetésének módosítását, amely az elmúlt időszakban hozott döntések, illetve a felmerülő kötelezettségvállalások miatt vált indokolttá. A bevételi főösszeg javasolt előirányzata mintegy 7 millió 500 ezer forint, amely 5 millió 290 ezer forinttal magasabb, mint a módosított előirányzat. Az átvett pénzeszközök előirányzata változik az I. világháborús emlékművek felújítása miatt, a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum intézménytől kapott 2 millió 800 ezer forintos támogatással. A felhalmozási célú irányítószervi támogatás 2 millió 490 ezer forinttal változik a 2019. év teljes egészében meg nem valósuló szennyvízberuházás áfafizetési kötelezettségének terhére. A kiadási főösszeg változása azonos a bevételi főösszeg változásával.

Palócföld Szíve

A Palócföld Szíve marketing- és PR-program célja a termelők és a szolgáltatók közötti együttműködés erősítése, valamint a helyi örökségek megőrzése. A képviselők emellett elfogadták a szorospataki tábor faházának felújítását célzó pályázat benyújtását, amelynek segítségével a táborban található faház fejlesztése, és mintegy 230 méteren akadálymentesített, aszfaltozott gyalogos megközelítés kiépítése valósulna meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában