lelki kirándulás

2020.01.20. 17:21

Böjte Csaba celebrálta a szentmisét Szentkúton

Böjte Csaba ferences szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány megálmodója az elmúlt hétvégén Induljunk el a szerelem tanösvényén! címmel tartott lelkigyakorlatot a nemzeti kegyhelyen.

P. K.

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

A gyermekmentő szervezet vezetője a résztvevőkkel egyebek mellett magánéleti problémák és gondok megoldását kereste, az evangélium fényénél. A telt házas lelkigyakorlat után a vasárnapi szentmisére megtelt a Nagyboldogasszony-templom. Böjte Csaba a szeretet köré építette szentbeszédét. A ferences atya rávilágított: a szavaktól sokkal erősebb a minőségi idő ereje, hiszen az egymással töltött pillanatok pótolhatatlanok. Elmondta: néha hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy egy másik ember számára mi magunk vagyunk a legnagyobb ajándék, s nem pedig a kézzel fogható tárgyak.

Fotó: L. B. / NMH

– Aki szeretettel a szívében él, az be tud fogadni másokat, képes beilleszkedni a mások közösségébe és családjába. A megváltás, s maga az Isten is nem más, mint szeretet! – emelte ki Böjte Csaba, aki ennek fényében azt kívánta: a 2020-as esztendő a szeretet éve is legyen.

Böjte Csaba keresztelőt is tartott a szentkúti bazilikában, a nagymise után
Fotó: Ladóczki Balázs / NMH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában