jegyzet

2020.01.03. 11:16

Az első napok

Megkezdtük 2020-at: új év, új kezdet, új évtized!

Palchuber Kinga

Éjfélkor a poharamat az égbe emelve ízlelgettem e bűvös szám kiejtését, miközben arra gondoltam, hogy mit fogadjak meg az idei évre? Ó igen, bizonyára mindenkinek ismerősek azok a jó öreg újévi fogadalmak, amelyeket minden év végén egy jobb, egészségesebb és boldogabb élet reményében teszünk meg. A legtöbben az étkezési szokások változására, a rendszeres mozgásra, az önidő megteremtésére, valamint az egészség megóvására gondolva ürítik fenékig pezsgőtől gyöngyöző üvegpoharaikat.

A szilveszteri buli örömteli hangulatában úszva minden annyira egyszerűnek tűnik, s még magunk is elhisszük, hogy fogadalmaink betartása egyszerű feladatnak látszik. Sokszor azonban a kezdeti lelkesedést a feledés követi, s ígéreteink szépen lassan elhomályosodnak. A hétköznapok közepette kevesebb a szabadidő, így egyre ritkábban szólal meg a fejekben az újévi koccintás és a fogadalmak hangja. Azonban, ha elérhető célokat tűzünk ki magunk elé, s ha azokra valóban vágyunk, akkor csak akarat kérdése a megvalósításuk.

A tavalyi évemet mérlegelve az önmagamnak tett ígéretek betartása ingadozott: volt, amelyiket beteljesítettem, s volt, amelyik kevésbé valósult meg. A magam részéről 2020-nak úgy néztem elébe, hogy bátrabb és nyitottabb leszek, s megpróbálok kilépni a komfortzónámból. Nagy kérdés: sikerül-e? Mindenesetre, ha év közben úgy látják, halványodik az ígéretük: mérlegeljék teendőiket, s próbálják meg újra előtérbe helyezni fogadalmukat!

Címkék#jegyzet
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában