összefogás

2019.12.03. 07:56

Balassagyarmati önkénteseket képeznek életmentésre

Napjaink természeti és civilizációs balesetei, katasztrófái szükségessé teszik, hogy a hivatásos katasztrófavédelmi szervek mellett önkéntes mentőszervezetek is részt vegyenek az emberi élet és az anyagi javak mentésében.

Sz. K.

Szaktanfolyamok elvégzését támogatja a Visegrádi Alap

Fotó: NMH

A csitári székhelyű Ipoly-völgyi Különleges Mentőegyesület a szlovákiai Nagykürtösi Járási Tűzoltó Szövetséggel együttműködve azon dolgozik, hogy ennek keretében, az Ipoly-menti területeken, a határvidék mindkét oldalán olyan, határon átnyúló, közös különleges mentőszolgálat működjön, amely képes alpin- és búvártechnikával, terepkutatással, tűzoltással, műszaki mentéssel hatékonyan segíteni a balesetek, katasztrófák megelőzésében, elhárításában és a helyreállításban. Ezt a munkát a Nemzetközi Visegrádi Alap is jelentős összeggel támogatja: elsősorban a mentéshez szükséges szaktanfolyamok elvégzésére fordítják a résztvevők.

Szaktanfolyamok elvégzését támogatja a Visegrádi Alap
Fotó: NMH

A napokban megkezdődtek a különböző szintű alpintechnikai képzések Miskolcon, egy cég kiképzőközpontjában, ahol első lépésként a mentőegyesület három újabb tagja szerezte meg az alpintechnikai mentés végrehajtására jogosító „RESCUE-1” szintű végzettséget, amivel immár tíz egyesületi tag rendelkezik. Az elkövetkező egy évben, a visegrádi országok határon átnyúló kezdeményezéseket támogató programjának köszönhetően további alpintechnikai, búvár, vezetéstechnikai, valamint kishajóvezetői képzésekben fognak részt venni az együttműködő szervezetek tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában