jegyzet

2019.09.21. 09:21

Múló romantika

A téren sétálgatva egy szerelmespárra lettem figyelmes, akik éppen randevújuk kellős közepén járhattak.

Kakuk Klaudia

Ők átlagosak voltak, viszont amit messziről kiszúrtam, az a mellettük ülő óriás plüss medve volt, amivel valószínűleg a fiú lepte meg a lányt szerelme jeléül. Sajnos már egyre ritkábban látok az utcán kezében rózsát tartó férfit, aki a várakozástól izgatottan óráját másodpercenként nézegeti, és várja, mikor érkezik meg a kiszemeltje.

A változások szembetűnőek, hiszen elhalványulni látszik a romantika, a tisztelet és a kedvesség. Talán a mai világban e nélkül is célt tudnak érni a férfiak, vagy nekünk vannak túlzott elvárásaink velük szemben? Tény, mi, nők több romantikus filmet nézünk és a valóságba is próbáljuk átültetni az televízióban látottakat, viszont az is tény, hogy régebben sokkal népszerűbbek voltak ezek a kedves gesztusok.

Az idősebb generáció még bőven tud ilyen történetekkel szolgálni. Ezért is szeretem hallgatni, amikor édesanyám és nagymamáim mesélik, milyen volt régen a nagy találkozás a kiszemelt fiúval. Akkoriban utóbbinak kellett udvarolnia, és mindent megtenni annak érdekében, hogy meghódítsa szíve választottját. Régebben még nem volt divat az első randin csókolózni, maximum hazakísérhette a meghódítani vágyott hölgyet a fiú. Ez is csak úgy jöhetett létre, ha arra engedélyt kért és kapott a lánytól.

Már csak a remény marad, hogy újra divatba jönnek ezek a kedvességek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában