országos szépség

2019.08.08. 19:50

Üzent a leendő Tündérszépeknek a bátonyi királynő, akinek múzeumban őrzik a koronáját

Most 27 éves a bátonyterenyei Pintér Brigitta, aki már két koronát is magáénak tudhat. Szülővárosá­ban megnyerte a 2007-ben megrendezett Uszoda Szépe versenyt, majd 2011-ben az akkori, Miss Alpok Adria Nógrád megyei megmérettetésén is diadalmaskodott, s így az országos versenyen is képviselhette megyénket.

Kakuk Klaudia

Pintér Brigitta a családja és barátai ösztönzésére mégis elindult a szépségversenyeken. A Nógrád Szépe versenyen annak idején azért indult, hogy neve megmaradjon az utókor számára. A régi hagyomány szerint minden nyertes nevét rágravírozták a koronára. Az általa elnyert ereklyét a következő évben lecserélték – manapság egy múzeumban őrzik –, így azt ő viselhette utoljára.

– Megmaradtam önmagamnak, nem akartam másnak tűnni, a természetességre törekedtem – mondta Pintér Brigitta

– Sokan tűntek esélyesnek akkoriban a koronára, de ami szerintem az én sikerem kulcsa volt, hogy minden egyes versenyen megmaradtam önmagamnak, nem akartam másnak tűnni és másnak kinézni, a természetességre törekedtem. A hozzáértő szemek egyből kiszúrják, ha teljesen más képet mutatsz magadról vagy ha túlzásba akarod vinni az átalakulást. Ezt nem szabad! – mondta Pintér Brigitta.

Hozzátette: egyik versenyére sem drasztikus módon készült, így például nem is koplalt. Elvégre nem is ez a lényeg, hanem az, hogy az ember lánya magabiztos legyen a kamerák kereszttüzében is. Brigitta szerint fontos, hogy erre törekedjen, aki elindul egy szépségversenyen. ­­

– Sokszor néztem kívülállóként is versenyeket és renge­tegszer észrevettem, hogy meg­feledkeznek magukról a lányok, főleg a megyei versenyekre jellemző ez. Egy idő után begörnyed a hátuk, a mosolyuk alább hagy, egymás pillantását keresik, nem néznek a közönségre és a zsűrire sem, és van, hogy előadás közben beszélgetnek. A színpadon semmi nem marad rejtve, minden látszik, erre is nagyon ügyelni kell, mert nagyon csúnya tud lenni egy ilyen jelenet és nagyon sokat ront az összképen – hangsúlyozta Pintér Brigitta.

Szépségeknek értékes nyeremény

A tavaly elindult, ám gyorsan népszerűvé vált Tündérszépe verseny 2020-ban is kere­si a megye legszebb lányait. Már lehet jelentkezni, 16–29 éves hölgyek jelentkezését várjuk. A megyei előválogatóba a zsűri által kiválasztott 30 versenyző kerül be, a regionális fordulóban Nógrád, Heves és Jász- Nagykun-Szolnok megye 4-4 lánya küzdhet a továbbjutásért. Az előző szépségversenyhez képest több újítás is történt. A jelentkezők akár saját portfóliót feltölthetnek magukról, de profi fotósorozatot is kérhetnek. Ezek a képek fognak bekerülni a Nógrád Megyei Hírlapba, illetve a Tündérszépek versenyére. Felkészítő tábor és televíziós döntő mellett vásárlási utalványok, mobiltelefonok, és egzotikus utalványok várnak a legszebbekre. Jelentkezni a tunderszepek.hu oldalon lehet, a megyei előválogató szeptember 16-tól október 21-ig tart.

A 2011-es Miss Alpok Adria Nógrád megyei megmérettetésének győztese hozzátette: a pódiumon létfontosságú az önuralom, a kisugárzás és az igyekezet, ami meghatározó lehet a népszerűség elérése érdekében.

Brigitta a jövőben szépségversenyre – így a Tündérszépekre – jelentkezőknek is üzenetet küldött:

– Egy szépségversenyen megmutathatjuk a nőies oldalunkat, ezért is emelném ki, hogy a versenyre való felkészülés közben és a verseny alatt sem szabad elhagynunk magunkat. Ne feledkezzünk meg arról, hogy színpadon vagyunk, és ha eredményesen akarunk teljesíteni, akkor igenis kihúzott háttal, széles mosollyal csináljuk végig, nem törődve azzal, hogy a cipő feltöri a lábunkat. Amit nélkülözhetetlennek tartok még, hogy végig jól érezzük magunkat a bőrünkben, ne az látszódjon az arcunkon, hogy feszélyezettek vagyunk és kényelmetlenül érezzük magunkat. Az ilyenkor alábbhagyó magabiztosságot a zsűri is kiszúrhatja. Szerintem minden nő gyönyörű, csak el kell hinnünk magunkról – mondta Brigitta.

Azt tanácsolta, a lányok fogják fel ezt egy jó kalandnak, amelynek keretében átélhetik a csillogást, valamint megismerhetik önmagukat és határaikat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában