Karancsalja/Etes

2019.08.30. 10:30

Gyorsan haladnak az etesi út felújításával

Gyors tempóban halad az útfelújítás Karancsalja és Etes között, a 2610 méter hosszon megvalósuló beruházáshoz a Magyar Falu Programból biztosított a kivitelezés költsége.

K. I.

A felújítás részeként ahol szükséges volt, ott új alapréteget épített be a kivitelező, a rossz burkolatot felmarták és új teherbíró pályaszerkezetre cserélték. Ezután kiegyenlítő réteget, majd új kopóréteget terítettek le. A több mint 2,5 kilométeres útszakaszon már szinte végig az új burkolaton közlekedhetnek az autósok.

Gőzerővel dolgoznak az útszakasz felújításán
Fotó: L.B. / NMH

Az új aszfaltréteg terítésére már csak két, néhány tízméteres szakaszon: Karancsalja határában, illetve Etes-Rauaknán kell várni, a kialakítás alatt álló autóbusz-megállóknál. Mindezeken túlmenően a kivitelezőnek a felújítás kezdőpontjain, illetve egyes esetekben a csatlakozó önkormányzati utaknál van még teendője.

A Magyar Falu Program útfelújítási munkálatainak első üteme országszerte elindult. Csak az idei évben 50 milliárd forint értékben, 89 szakaszon, mintegy 250 kilométeren történhetnek meg útfelújítási projektek. A programban Nógrád megyében a következő útfelújítás Szuha és Mátraalmás között valósul meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában