jegyzet

2019.08.31. 11:04

Guruló pokol

Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van – tartja a nóta.

Veres Edina

Milyen igaza van. Valahogy, mi emberek sosem vagyunk elégedettek azzal, ami éppen van, holott milyen jó lenne, ha a mostani hőségből egy kicsit el tudnánk tenni egy befőttesüvegben télire. Aztán egy fázós reggelen kinyitnánk mondjuk a buszmegállóban, vagy akár magán a gépjárművön és csak élveznénk a belőle áradó jó időt.

Napi rendszerességgel utazom tömegközlekedési eszközökkel, így sokféle tapasztalatom van. A legutóbbi rossz emlékű utam a rekkenő nyári hőséghez köthető, amikor is már a buszra való felszállás pillanatában éreztem, hogy a helyzet, amelybe „csöppentem” klímáért kiált. Alig vártam, hogy a sofőr végre elindítsa a légkondit, ugyanis ettől vártam a hűsítő megváltást, ám mindhiába.

Megállótól megállóig döcögtünk miközben a hangulat egyre forróbbá változott, mivel az ablakok kinyitására tett kísérletek sorra kudarcba fulladtak, így teljesen reményvesztetten kezdte magát legyezni mindenki az utastérben azzal, ami éppen a kezébe akadt. Imádok utazni, de ez alkalommal az ellenkezőjét éreztem: alig vártam, hogy leszállhassak a „guruló pokolról”.

Szerencsére csak elvétve élek át ilyesmit, így ezek az esetek legfeljebb egyszeri említésre méltóak, illetve amennyiben a tömegközlekedési társaság az ígéretéhez híven folyamatosan nyomon követi és javítja a problémákat, úgy gondolom nem kell a sofőröknek a fűtés, vagy a klíma miatt folyamatosan hideget, meleget kapniuk!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában