jegyzet

2019.08.11. 10:49

Füstfelhő

Cigarettafüstöt érzek... Várjunk csak, a buszmegállóban nem is szabad dohányozni!

Palchuber Kinga

Körbenéztem, s örömmel tapasztaltam: nem csak engem zavar a tömeget körbelengő kellemetlen füstfelhő. Egy hölgy illedelmesen rá is szólt a szabályt szegő dohányosra, aki – csodával határos módon – elnézést kért vétkéért és csikkel a kezében megfelelő távolságba vonult, hogy teljesen magába szívja nélkülözhetetlen nikotinadagját.

Szerencsére nem gyakori az eset, azonban előfordul, hogy páran mit sem törődnek az előírásokkal és a környezetükkel: bárhol bármikor rágyújtanak. Természetesen azt mindenki saját maga dönti el, hogy rabjává válik-e a káros szokásnak, de nem dohányzóként engem igencsak zavar, ha az utcán, a strandon, a buszmegállóban vagy éppen egy éttermi teraszon ismeretlenek pöfékelnek az arcomba. Aláírom: megeshet, túlélem!

Pár napja azonban teljesen elképedtem, amikor a kórháznál szemtanúja voltam egy fiatal lány családi látogatásának. A hozzátartozók láthatóan mindenféle jóval elhalmozták a beteget, ám köszönöm helyett a lány száját egy fülsértő kérdés hagyta el: „hát a cigim?” Ezt követően előkerült a vágyott dobozka, amelyet a lány sietve bontott ki és hátradőlve egy mélyet szívott a csikkből. Mi a probléma ezzel, azon kívül, hogy a cigarettázás tiltott helyszínen zajlott? A fiatal áldott állapotban volt...

Mégis milyen tilalom kellene, amely meggyőzné a kismamákat, hogy legalább kilenc hónapra mellőzék a füstfelhőt?!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában