Nógrád megye

2019.08.13. 08:55

Augusztus: gyorsabban érkezik a kéményseprő

Az elmúlt három évben több változás ment végbe a kéményseprőiparban, mint az azt megelőző ötvenben. Harmadik éve élnek a most hatályos szabályok, ám a szakembereknek még mindig sok dolguk akad.

G. K.

A kéményseprők tájékoztatással, kommunikációs kampányokkal, szemléletformálással erősítik a lakosság egyéni felelősségvállalását, hozzájárulva ezzel is a biztonsághoz.

– A megyei kéményseprőcsoportok szakemberei rendszeresen részt vesznek a különböző városi rendezvényeken. Kitelepített kampánysátorban kötetlenül tájékoztatnak, beszélgetnek a kéményseprést érintő legfontosabb tudnivalókról: a szolgáltatásigényléséről, az időpont-egyeztetés menetéről, valamint a biztonságos kéményhasználatról. A katasztrófavédelem kéményseprőmesterei szórólapok, tablók, tájékoztató kisfilmek és más szemléltető eszközök segítségével mutatják be, mit lehet és ajánlott tenni kéményhasználatból eredő balesetek elkerülése és megelőzése érdekében – mondta el portálunknak Szeles Péter.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője hozzátette: a fűtési szezonon kívüli időszakban a kéményseprők kevésbé leterheltek, így áprilistól augusztus végéig az ügyintézés gyorsabb, a várakozási idő rövidebb és a munka is jobban tervezhető. A magánszemélyek számára a kéményseprés ingyenes, Nógrád megyében a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete végzi a lakossági égéstermék-elvezetők rendszeres felülvizsgálatát. A kéményseprés igénylése és időpontja egyeztethető a 1818-as ingyenesen hívható telefonszámon, előbb a 9-es, majd az 1-es menüpont telefonnyomógombjával történő kiválasztásával.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában