Jegyzet

2019.08.07. 15:26

Albérleti horror

A napokban kerültek nyilvánosságra a felvételi eredmények. A leendő hallgatókra a nyár végéig még sok feladat vár, hiszen augusztusban jön a gólyatábor, a beiratkozás és a költözés.

Lászlók Judit

Ez csak néhány teendő a temérdek közül és nem is mindegyik megy gördülékenyen. Számomra az albérlet keresése okozta a legtöbb fejfájást. Az egyetemnek, ahová jártam, még nem volt kollégiuma, így gyakorlatilag ez szóba sem jöhetett. Így a közösségi oldalak albérletcsoportjait bújva próbáltam megtalálni a megfelelő lakhelyet. Fontos volt, hogy az intézmény közelében legyen, de nem akartam horror áron bérelni csak ezért. A keresgélés alatt a főváros számos pontját bejártuk, olykor meghökkenve a tulajdonos viselkedésén, a közegen és persze leginkább az árakon.

Egyszer tényleg nagyon kiakadtam. Az történt, hogy megtaláltam az álomlakást, közel volt a sulihoz, velem egykorú, szintén elsőéves hallgató lakott benne. Amikor azonban felvettem vele a kapcsolatot, kiderült, hogy a kétszobás lakás kisebbik szobájában én lettem volna a harmadik lakó, mindezért rengeteg pénzt kellett volna fizetnem. Természetesen ebbe nem mentem bele. Innentől kezdve még számos kudarc ért keresgélés közben, de szerencsémre a beiratkozás előtt találtunk egy minden igényt kielégítő lakást, bónuszként pedig kaptam még egy normális tulajt, aki kedvező áron bocsátotta a rendelkezésemre az ingatlant. Szóval bármilyen nehéz is, ne adjátok fel, mert a végén sikerül megszerezni azt, amire vágytok!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában