Jegyzet

2019.07.10. 09:55

Tanulópénz

Lászlók Judit

A nyár beköszöntével és az iskola végeztével rengeteg tanuló számára vált ezekben a napokban aktuálissá a diákmunka. Országszerte egész évben várják a cégek a tanulókat, azonban vidéken nehezebb munkát találni, mint hazánk más tájain.

Néhány évvel ezelőtt, amikor leérettségiztem, én is rögtön elkezdtem munkát keresni a nyárra, hiszen szerettem volna magam fedezni a kiadásaimat. Emlékszem, több napig tartó online keresés után akadtam rá a megfelelő álláshirdetésre. Szerencsémre a diákszövetkezettel minden gördülékenyen ment és a hozzánk közeli városban lévő drogériában kezdtem el dolgozni. A kezdeti félelmek ellenére az ott dolgozók segítségével gyorsan betanultam a „szakmába”. Akkor én egyfajta lehetőségként tekintettem a nyári elfoglaltságra, hiszen általa megismerkedhettem a munka világával. A tapasztalatszerzés mellett felelősségre, precizitásra és türelemre tanított. Megtanultam azt is, mennyire fontos, hogy egy csapatként működve végezzük a dolgunkat, hiszen ez a siker kulcsa. Később még évekig visszajártam dolgozni az üzletbe. Ráadásul diákmunkásként dolgoztam az egyetem mellett is.

Az így szerzett élmények és tapasztalatok mind megfizethetetlenek, amelyek később valamennyiünk hasznára válhatnak – ahogy az enyémre is. Nem elhanyagolható azonban az a tény, hogy a diákbér egészen jó volt és azt tényleg arra költhettem, amire szerettem volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában