szerpentin

2019.07.08. 14:11

Színekbe borult a salgótarjáni lépcsősor

Újabb lépcsősort színeztek ki önkéntesek segítségével a Sakkozzuk ki! akciócsoport tagjai a hétvégén Salgótarjánban.

K. I.

Kicsik és nagyok egyaránt nekiveselkedtek a munkának

Forrás: NMH

Fotó: H.M.

A Rákóczi úti iskola falán és a postai aluljáróban kialakított kültéri fotókiállítások, a Pécskő út elején található Balázs János szabadtéri tárlat és a Bolyai János Gimnáziumhoz vezető lépcsősor grafikai elemekkel megvalósított festése ezúttal a Meredek és a Szerpentin utak közötti lépcsősort festették színesre.

Amint azt Kelemen Tímeától, a Sakkozzuk ki! egyik vezetőjétől megtudtuk: tekintettel arra, hogy a közelben egy játszótér található, továbbá, hogy egy játszóház épül ott, a 106 fokos lépcsősor festésének témáját is ehhez igazították. Vidám, színekkel teli lépcsősort alkottak meg, a felfestendő színes házak a városi kisközösségeket és a családokat szimbolizálják.

Ismertetése szerint kihívást jelentett, hogy a lépcsősorban több törés is található, így nem egy egybefüggő terület, hanem több szakaszra bontható. Ez pedig bonyolultabbnak bizonyult a korábbi munkáknál. Az önkéntesek sablon alapján, a szervezők iránymutatásával tudtak bekapcsolódni az alkotási folyamatba.

Kicsik és nagyok egyaránt nekiveselkedtek a munkának
Fotó: H.M. / NMH

Kelemen Tímea azt is elmondta, hogy sok pozitív visszajelzés érkezett közösségükhöz a Bolyai János Gimnáziumhoz vezető lépcsősornál megvalósult akciójukat követően. Ezen fellelkesülve úgy döntöttek, hogy a mostanin túl még egy helyszínen, a József Attila út környékén is lesz még egy hasonló kezdeményezésük az idei évben.

– Ott egy számunkra is merőben új technikát fogunk kipróbálni a városszépítés jegyében – tette hozzá.

Címkék#lépcső

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában