éves beszámoló

2019.07.16. 19:45

Sikeresen menedzseli intézetét a szécsényi főorvos

A városi közgyűlés és a felügyelő bizottság a Szécsény és Térsége Egészségügyi Centrum Járóbeteg Szakrendelő Intézet munkájáról a szakmai éves beszámolóját jónak tartotta.

Szenográdi Ferenc

Dr. Barak Ahmad: "Közel kétszáz ember fordul hozzánk" Fotó: H. Cs.

Kiemelték az intézmény igazgató főorvosa, dr. Barrak Ahmad szakmai, szervező tevékenységét, intézményt menedzselő munkáját.

Az intézményben – amely 2001-től fogadja a betegeket, a szűrővizsgálatra érkezőket –, 32 orvos és 38 asszisztens és egyéb alkalmazott dolgozik. Az orvosokat másodállásban alkalmazzák, Salgótarjánból, Balassagyarmatról és Pásztóról. Az intézmény népszerűségét bizonyítja, hogy nemcsak a Szécsényben és térségében élők keresik fel, a megye számos településéről is bizalommal fordulnak az ott dolgozó szakemberekhez. Évről évre emelkedik az intézmény látogatottsága. Éves szinten közel százezer ember fordul hozzájuk bizalommal.

Dr. Barak Ahmad: „Közel kétszáz ember fordul hozzánk” Fotó: H. Cs.

Az igazgató főorvos munkájának egyik fontos területe az intézmény menedzselése. Mindent elkövet, hogy sikerüljön újabb és újabb műszereket vásárolnia. Az elmúlt egy évben több ilyen felszereléssel gyarapodtak. Hatmillió forint értékben vásároltak fiberoszkópot, amelynek a fül-orr-gégészet területén, a daganatos megbetegedések korai felismerésében is fontos szerepe van.

Újabb beszerzésüknek köszönhetően el tudják végezni a csontsűrűségi vizsgálatot. A digitális panorámaröntgen a fogászaton és a szájsebészeten tesz jó szolgálatot. Eddig négy 24 órás vérnyomásmérővel rendelkeztek, most újabb három darabot vásároltak.

A téli, hideg hónapokban egymás után mondták fel a szolgálatot az elektromos radiátorok. Ezt a problémát is gyorsan „orvosolták”. Most a klímaberendezés felszerelése van folyamatban.

Az igazgató főorvos, aki nyolc éve nagy felelősséggel irányítja az intézmény életét, fontosnak tartja a szűrővizsgálatokat, a betegségek megelőzését.

Dr. Barrak Ahmad munkájához sok segítséget kap Balla Mihály országgyűlési képviselőtől, Skuczi Nándortól, a megyei közgyűlés elnökétől, Barna Jánostól, a közgyűlés alelnökétől, Varga Bélától, a megyei közgyűlés tagjától és Stayer Lászlótól, Szécsény polgármesterétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában