nyitok

2019.07.11. 13:44

Munkavállalókat és munkaadókat is segítenének Szécsényben

A Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért (SZETT) a magyarországi innovatív felnőttképzés úttörőjeként egyedülálló tanulási lehetőséget biztosít a tizenhat és hatvannégy év közötti magánszemélyek részére. Ingyenes képzéseik azonnal használható és versenyképes tudást adnak.

L. J.

Forrás: NMH

Fotós: Ladóczki Balázs

Húszórás tanulási programjaik – többek között idegen nyelvi, informatikai, iparági – hatékony és célzott segítséget nyújtanak a munkavállalók és a vállalkozások számára. A SZETT a Nyitok hálózat a munkaerőpiaci kompetenciák fejlesztéséért című kiemelt projektje keretén belül tartott szakmai workshopot vállalkozások számára.

– Nógrád megyében: Salgótarjánban, Balassagyarmaton és Szécsényben működnek oktatási központok – mondta köszöntőjében Varga Béla, a Nógrád Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatója.

Hozzátette: Az elmúlt időszakban sok kiváló, ingyenes képzést tudtak megtartani a környékbeli intézményeknek, vállalkozásoknak, civil szervezeteknek és baráti társaságoknak egyaránt.

Papp Viktor, a Nyitok program szakmai koordinátora, miután a workshopon bemutatta a vállalkozóknak szánt iparági csomagokat, lapunknak elmondta:

– Feltett célunk, hogy a vállalkozásokat segítsük a fejlődésben, hiszen a jelenlegi munkaerőpiac szerint ezek egyik legfőbb értéke a megfelelően képzett szakember. A programban magánszemélyek vehetnek részt, a részletekről interneten keresztül, vagy bármely irodánkban tájékoztatást kaphatnak. A csoportokat csak akkor indítjuk el, hogyha nyolc–tizenkét ember jelentkező van az adott kurzusra – mondta koordinátor. Hozzátette: az idegennyelvi képzések több modulból állnak, valamint az oktatás végén a résztvevők tanúsítványt kapnak, illetve más foglalkozásokon is részt vehetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában