kézműves

2019.07.27. 11:37

Megkezdték a befőzést Endrefalván

Feldolgozó műhelyt létesített a közfoglalkoztatási program keretében az endrefalvai önkormányzat a Kézműves Házban.

Sz. F.

Fáradhatatlanul munkálkodnak a községben dolgozó közfoglalkoztatottak

Csóriné Botyánszki Ágnes, a település polgármestere portálunknak elmondta, hogy a közfoglalkoztatottak a kis üzemükben feldolgozzák azt a – mezőgazdasági program keretében megtermelt – termést, amelyet nem tudnak értékesíteni. Lekvárt, szörpöt, savanyúságot és befőttet egyaránt készítenek. Amint arról már lapunk is beszámolt, az önkormányzat levendula termesztésével is foglalkozik. A növényt ugyancsak a közfoglalkoztatási programban résztvevők szárítják meg és dolgozzák fel.

Amikor éppen egy kis szabadideje adódik a Kézműves Házban dolgozó öt közfoglalkoztatottnak – Berki Tündének, Oláh Rudolfnénak, Jónás Zsuzsannának, Hrosik Renátának és Jónás Szilviának –, akkor különböző emlék-, dísz- és használati tárgyakat készítenek papírból. Egyre közismertebb a környéken, hogy milyen szép alkotások kerülnek ki a kezeik alól.

Berki Tünde érdeklődésünkre mondta, hogy az elkészült kézműves alkotásokat rendre lefényképezik, és feltöltik a fotót az internetre, ami segít a portékák értékesítésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában