Kisbárkány

2019.07.16. 08:50

Korszerűsödött a hivatal épülete

Mintegy 37 millió 333 ezer forint támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban a kisbárkányi önkormányzat, amelyből az idén sikerült felújítani a község hivatali épületét.

P. K.

Az energetikai korszerűsítés a hőszigetelést, a nyílászárók és a fűtési rendszer cseréjét érintette, de a megújuló energiatermeléshez kapcsolódva napelemes rendszert is kiépítettek a Béke út 31. szám alatt található épületen, ahol orvosi rendelő és könyvtár is működik. Az ingatlanban ezentúl központilag fűthetnek: új kondenzációs gázkazánt és radiátorokat, termosztatikus szelepeket, valamint programozható fűtésszabályozást alakítottak ki.

Edőcs László polgármester korábban portálunknak elmondta: a beruházás hozzájárul az önkormányzat által működtetett intézmény energiaigényének és károsanyag-kibocsátásának csökkentéséhez, ami költségmegtakarítást eredményezhet a jövőben. A felújítás már időszerű volt, az ingatlan energetikai szempontból igen elavult volt már. A fejlesztés részeként akadálymentesítés is történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában