Nógrád megye

2019.07.12. 14:23

Kinevezték Beer Miklós püspök utódját

Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök tavaly nyáron, 75. születésnapja tájékán nyújtotta be lemondását, amelyet Ferenc pápa el is fogadott, azonban az utódját akkor még nem nevezte ki.

G. K.

Forrás: NMH

Fotós: T.A.

Pénteken azonban hivatalossá vált, hogy Marton Zsolt, a Központi Papnevelő Intézet rektora fogja folytatni a püspöki szolgálatot az egyházmegyében – tette közzé internetes oldalán a Magyar Római Katolikus Egyház.

Marton Zsolt

A közleményből megtudtuk továbbá, hogy Marton Zsolt 1966. március 26-án született Budapesten. Az általános iskola elvégzése után a középfokú tanulmányait a kecskeméti piarista gimnáziumban folytatta, 1988-ban pedig tanítói diplomát szerzett a Zsámbéki Tanítóképző Főiskolán.

A teológiai szakot 1992-ben kezdte meg Veszprémben, majd a váci püspök Győrbe küldte tanulni. Ezután Budapestre, a Központi Papnevelő Intézetbe került, 1998-ban pedig a teológus diplomát is megszerezte a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán. 1998. június 20-án szentelték pappá Vácott, az egyházmegye szolgálatára, 2019. július 12-én pedig őszentsége Ferenc pápa megyéspüspökké nevezte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában