vigasság

2019.07.02. 11:07

Megtelt a nézsai kastélykert

Benépesült a nézsai Reviczky-kastély tágas partja. A falunapi fesztivál keretében először az egymást váltó lemezlovasok teremtették meg a remek hangulatot.

H. H.

Hagyomány a tánc

Forrás: NMH

Fotós: Torjay Attila

Szombaton kora délután Styevó Gábor polgármester a park közepén felállított szabadtéri színpadon mondott rövid köszöntőt, kiemelve, hogy a kiváló helyi közösségnek köszönhető ebben az esztendőben is ez a rendkívül színes falunapi programkínálat.

A fellépők sorában először az általános iskolások léptek porondra. A hetedikes diákok ügyes koreográfiára adták elő modern táncos produkciójukat, majd nemsokára a kisebbek egy néptáncos egyveleggel kedveskedtek a közönségnek.

Hagyomány a tánc
Fotó: Torjay Attila / NMH

Körbetekintettünk a helyszínen, láttunk lovagló gyermekeket, arcfestést és csillámtetoválást, míg az egészségügyi sátorban egy szakápoló alapos részletességgel ismertette egy hölgynek az újraélesztés műveleteit. Találkoztunk néhány régi labdarúgóval, akiket abból az alkalomból köszöntöttek, hogy éppen harminc éve került fel a nézsai focicsapat a harmadosztályú bajnokságba.

A nap további részében a különböző hagyományőrző csoportok mellett szórakoztatta a nagyérdeműt a Pedrofon együttes, Bereczki Zoltán, a Kozmix, illetve Matyi és a Hegedűs is, a falunapot végül retró buli ­zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában