diákok

2019.07.13. 11:42

Figyelnek arra, hogy Salgótarjánban is kibontakozzon a tehetség

A Salgótarjáni Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája hosszú évek óta nagy figyelmet fordít a tehetséges diákok támogatására és a tudásuk fejlesztésére.

Veres Edina

Kirándulást is tartottak a pályázat keretében

Kovácsné Karácsony Éva tehetséggondozó informatikatanár tájékoztatásából kiderült: mint minősített tehetséggondozó műhely és akkreditált kiváló tehetségpont kiemelkedő figyelmet fordítanak a hátrányos helyzetű, de tanulni akaró gyermekek támogatására.

Kirándulást is tartottak a pályázat keretében

– Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Nemzeti Tehetség Program pályázata lehetőséget adott 12 tanuló intenzív tehetséggondozására. Az informatikát szerető diákok Tehetséggondozása a Táncsicsban című projektben részt vevő diákok 60 órás tanórán kívüli fejlesztést kaptak. Az egy évig tartó programban lehetőségük volt szakmai kirándulásokra vagy önismereti klubfoglalkozásokra is. Célként határoztuk meg olyan tehetséges középiskolás diákok bevonását, akik főleg az informatika, és a műszaki tudományok iránt érdeklődnek – tudatta Kovácsné Karácsony Éva.

Hozzátette: a pályázat tehetséggondozó programjához többféle kiegészítő tevékenység is kapcsolódott, így például tavasszal az egri Eszterházy Károly Egyetem Varázstorony programjai által olyan kísérleteket láthattak a diákok, amelyekre az iskolai keretek között nincs lehetőség a természettudományos tárgyak oktatása során. Az eredményességet pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy valamennyi részt vevő tanuló országos nemzetközi versenyre is bejutott informatika tantárgyból, amelyekben kimagaslóan teljesítettek.

Mindenki tehetséges

Az oktatási intézmény 2013 óta Akkreditált Kiváló Tehetségpont, valamint 2016-tól a Minősített Tehetséggondozó Műhely címet is viseli. A középiskola pedagógusainak fő célkitűzése, hogy minden diáknak lehetőséget adjon a képességeik kibontakozására és támogassák egyéni fejlődésüket, hiszen úgy tartják: mindenki tehetséges valamiben. Fontosnak tartják a tanórán kívüli foglalkozásokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában