Salgótarján

2019.07.21. 19:42

Egészségtudatos aprókat nevelnek

A Salgótarjáni Összevont Óvoda és Bölcsőde Nyitnikék Tagóvodája Tegyünk együtt az egészségünkért címmel sikeres programsorozatot valósított meg, amelyhez az egyik legnagyobb nemzetközi kiskereskedelmi áruházlánc Ön választ, mi segítünk elnevezésű projektje nyújtott 400 ezer forintnyi anyagi támogatást.

P. K.

A cél az volt, hogy felhívják a családok figyelmét a testi-lelki egészség megőrzésére és ötleteket adjanak a szabadidő hasznos eltöltéséhez, valamint az egészséges táplálkozás népszerűsítéséhez.

Vargáné Bakos Katalin óvónő elmondta: a változatos események közelebb hozták egymáshoz a különböző generációkat és tudatosabbá tették a rendszeres mozgás szerepét az egészség megőrzésében. Tavaly a gyerekek részt vettek a takarítási világnapon az óvoda környékének szépítésében, kirándultak, a fogorvos minden kisgyermeken elvégezte a fogászati szűrést és a védőnő is előadást tartott a helyes fogápolásról. Idén az egész családnak szóló zenés tornát és aerobikot hirdettek, kóstolókkal népszerűsítették az egészséges táplálkozást és jógafoglalkozást is indítottak.

– A gyermekek mindig játékosan végzik el a gyakorlatokat szüleikkel miközben testileg és lelkileg is feltöltődnek – emelte ki az óvónő. Emellett a Nyitnikék Oviolimpia is népszerűvé vált a családok körében, amellyel a sport és a mozgás fontosságára hívták fel a figyelmet. A program a kicsiken túl a szülőket is megmozgatta, amivel sokat tettek az egészségükért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában