Egyházasdengeleg

2019.05.21. 08:51

Védi az élővilágot, megelőzi a kárt

Közel ötvenmillió forint támogatást kapott Egyházasdengeleg, amelyet keresztülszel a csapadékvizet is befogadó Bér-patak.

T.-N. O.

Az elmúlt évek során az árokrendszer elavulttá vált. A falu főútjának számító Rákóczi út mindkét oldalán földárok volt, amely iszapossá vált és benőtte a gaz. Az árkot kapubejárók keresztezték, amelyek akadályozták a víz megfelelő áramlását. Innen a csapadékvíz a Petőfi utca árkain keresztül jut el a Bér-patakba, amelyeken a burkolat szintén javításra szorult.

A támogatásnak köszönhetően fejlesztették a belterületi csapadékvíz-elvezetést és az árokrendszert, valamint elvégezték a burkolat javítását is. A patakba történő vízbevezetés előtt, az élővilág megóvása érdekében olajfogót telepítettek a szakemberek. A beruházással megelőzhetik a további vízkárokat, növekedett a környezetbiztonság, de javult a környezeti állapot is a településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában