csúcs

2019.05.22. 11:20

Több mint ezer fasírozottal kerültek a rekordok könyvében a lapujtőiek

Tizedik alkalommal rendezte meg a karancslapujtői Duci Csapat Egyesület a Park Party nemzetközi főzőversenyt. A jubileumi évforduló alkalmából a Guinness Rekordok Könyvébe is bevésték nevüket: egy időben, egy helyen 1110 fasírozottat és egy 10 méteres kesudiós csokitortát készítettek el.

Gerhát Karina

– Számomra a családom után a legfontosabb a főzés és a Duci Csapat Egyesületben való tevékenykedés. Az évek során rengeteg helyre eljutottunk már, ahol bemutattuk a helyi specialitásainkat, és ezzel együtt rengeteg embert megismertünk. Egyszer csak kipattant a fejemből az az ötlet, hogy a jubileumi rendezvényünket saját magunk, illetve a hozzánk látogatók számára is különlegesebbé tegyük. Eldöntöttem, hogy fasírozottat fogunk készíteni. Tervem megerősítéséhez megkérdeztem néhány séfet, valamint a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség tagjait, mit szólnak ehhez, és ők is rábólintottak. Az országban ugyanis még senkinek nem jutott az eszébe, hogy egyszerre, egy időben ennyi fasírozottat készítsen el. Nekünk a Park Partyn 1110 darabot sikerült kisütnünk, amellyel bekerültünk a Guinness Rekordok Könyvébe – mondta lapunknak Czakó Zoltánné.

 

Gigászi a recept

Czakó Zoltánné portálunknak elmondta: az 1110 darab fasírozotthoz összesen 60 kilogramm darált húst, 60 darab tojást, 15 kilogramm kenyeret, 1 kilogramm sót, 1 kilogramm őrölt pirospaprikát, 45 dekagramm őrölt fekete borsot, 30 csomag őrölt köménymagot, illetve 30 liter olajat használtak fel. Az 1110 darab fasírozott elkészítésében nyolc ember vett részt, akiknek hat óra alatt sikerült felállítaniuk a rekordot. A 10 méter hosszúságú kesudiós torta pedig 360 darab tojásból, 10 kilogramm margarinból, 12 kilogramm kakaóból, illetve 10 kilogramm cukorból készült el.

A Duci Csapat Egyesület elnöke hozzátette: hatalmas öröm volt számukra, hogy 52 csapat vett részt a főzőversenyen, akik mind Karancslapujtőre hozták specialitásaikat.

– Ferenczi István, a Danubius Hotel Arena konyhafőnöke, a karancslapujtői zsűri elnöke azt mondta, országos csúcsot döntöttünk, ugyanis egy versenyen ennyi csapat utoljára 10 éve vett részt Budapesten – mesélte örömkönnyekkel a szemében Czakó Zoltánné.

Kifejtette továbbá: egyre többen szálltak ringbe a környékbeli településekről is, azonban hazánk minden tájáról, sőt még határainkon túlról is érkeztek főzőcsapatok azért, hogy egy tányér ételt tegyenek a héttagú szakmai zsűri elé. Rajtuk kívül az elkészült finomságokat 10 Duci hölgy és 10 Duci úr is külön értékelte. Az otthonról vitt süteményeket is zsűrizték, amelynek körében a szervezők megtalálták a zserbó és a túrós lepény királyát is. A nap folyamán kulturális programok, íjász bemutató, vidámpark, illetve kis vonat is várta a helyszínre látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában