horgászat

2019.05.23. 10:46

Hat tonna háromnyaras halat telepítettek a szécsényiek

1949-ben az elsők között alakult meg a II. Rákóczi Ferenc Horgászegyesület Szécsényben. Abban az időben az Ipoly jóval hosszabb szakasza tartozott az egyesülethez.

Sz. F.

Forrás: NMH

Fotó: Sz.F.

Ma a folyó Ipolytarnóctól Hugyagig terjedő szakaszán, a szécsényi várkerti tóban és a ludányhalászi Öreg-tóban horgászhatnak a tagok. Kőmíves Zoltán, az egyesület elnöke lapunknak elmondta, hogy jó kapcsolatot ápolnak a városi rendőrkapitánysággal, Molnár Zoltán főtörzszászlóssal naponta megosztják egymás között az információkat. Az Ipolyhoz tartozó hét egyesület munkáját is felügyelő elnöktől megtudtuk, hogy az év első haltelepítésére április közepén került sor.

Hat tonna háromnyaras halat juttattak a folyó vizébe és a ludányhalászi tóba. A telepítésen részt vett Molnár Zoltán is. A hat tonna halat Ipolytarnóctól Szobig tizenkét helyen engedték a vízbe.

A szécsényi egyesület területén, Nógrádszakálban, Lu­dány­ha­lásziban és Pösténypusztán kerültek a halak a folyóba. Az elnöktől megtudtuk, hogy a következő telepítés során keszegekkel, csukákkal, sülőkkel gyarapítják a folyó halállományát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában