Helyi közélet

2019.05.15. 10:10

Gyermekek körében is népszerűsítik a halfogást

Az ifjúsági horgászok számát tekintve csak kismértékű növekedést regisztráltak tavaly Nógrádban, míg a gyermekek létszáma nem változott.

V. E.

Az egyesületek és a megyei szövetség ifjúsági rendezvényekkel, valamint a felelősök munkájának támogatásával próbálják az utánpótlás-nevelést eredményesebbé tenni.

Ezt a célt szolgálja a MOHOSZ pályázati támogatásával megvalósuló, Megyei Ifjúsági Négytusa verseny, amelyet idén május 18-án tartanak Szécsényben a Várkerti tavon. Tavaly 22 fiatal indult, amely az előző évhez képest ötfős növekedés.

Az idén még több fiatalt várnak. A versenyzők mindemellett ismét részt vehetnek a Megyei Horgász Táborban, amelyet szintén MOHOSZ pályázati forrásból valósítanak meg. Az egyhetes program segítséget nyújt a fiatalok számára, hogy megismerkedhessenek a horgászati módszerekkel. Az ifinégytusa első három helyezettje meghívást kap az országos horgásztáborba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában