vádemelés

2019.05.29. 11:10

Fegyházba küldenék a visszaeső autófeltörőt

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 41 éves, letartóztatásban lévő salgótarjáni férfi ellen, aki őrizetlenül hagyott gépkocsikat fosztott ki.

nool.hu

Forrás: Shutterstock

Amint azt dr. Bóna Gyula főügyésztől megtudtuk, amióta szabadult a börtönbüntetéséből, a vádlott munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkezett, alkalmi munkákból élt, ezért a pénzhez jutás érdekében Salgótarjánban a lakóhelyéhez közeli utcákban gépjárműveket tört fel az azokban fellelhető pénz vagy értékesíthető tárgyak után kutatva.

2018 szeptember közepe és november eleje között hétszer csapott le, egyes gépkocsikat magával vitt eszközzel, ollóval vagy késsel nyitott ki, de volt olyan eset is, amikor a pakoló tulajdonos figyelmetlenségét kihasználva vett ki egy táskát az autóból. Kétszer is feltörte a város különböző pontjain ugyanazt a helyijárati autóbuszt, de ezen kívül is több esteben az ablakot betörve hatolt be a gépkocsikba. Az ajtónyitáshoz használt eszközöket viszont két alkalommal is az autókban felejtette – tájékoztatott a főügyész.

Azt is megtudtuk, hogy a férfi a feltört gépkocsikat átkutatta, abból az értékeket magával vitte, majd a számára nem hasznosítható tárgyakat – táskát, okiratokat, bankkártyákat, céges iratokat – eldobta, elrejtette. Ezek egy részét a sértettek megtalálták, illetve a vádlott helyszíni kihallgatása során a rendőröknek megmutatta.

– A vádlott csak két alkalommal járt nagyobb sikerrel, amikor 80.000.-, illetve 440.000.- forintot zsákmányolt, a többi cselekménynél értékekhez nem, vagy csak minimális sikerrel jutott hozzá, bár néha ezzel is beérte – tájékoztatott dr. Bóna Gyula, akitől azt is megtudtuk, hogy a férfi az egyik városi temető hátsó bejáratánál parkoló gépkocsi ülésén észre vett egy élelmiszereket tartalmazó kosarat. A személyautó ajtajának üvegét betörve benyúlt és kinyitotta a lezárt járművet. A kosár tartalmát átnézte, beleharapott egy bagettbe, majd azt otthagyta, de megette a kosárban talált csokoládét.

Az ügyészség hat rendbeli – részben folytatólagosan elkövetett – lopás miatt emelt vádat a többszörös visszaeső vádlottal szemben, és halmazati büntetésként fegyházban letöltendő szabadságvesztés kiszabását és a vádlott közügyektől eltiltását indítványozta. A büntetőeljárási törvény által adott lehetőséggel élve az ügyészség arra is indítványt tett, hogy a bíróság teljeskörű beismerés esetén tárgyalás nélkül, előkészítő ülésen 2 év 6 hónapban állapítsa meg a fegyházbüntetés mértékét.

A nyomozás kezdete óta letartóztatásban lévő vádlott ügyében a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában