szakmai kirándulás

2019.04.04. 13:45

Nógrádban is számos lehetőséget kínál a Magyar Falu Program

Megyénk nyugati felére rándultak át egy szakmai kirándulás keretében a kelet-nógrádi polgármesterek, amelynek részeként Bánkon tájékoztatást kaptak a Magyar Falu Program részleteiről is.

Hegedűs Henrik

A cél az, hogy a 2019-es év végére minden pályázó településen legalább egy fontos beruházás elkészülhessen

Forrás: N.M.H.

Fotó: Torjay Attila

A mai eseményen Balla Mihály országgyűlési képviselő házigazdaként fogadta keleti kollégáit, Becsó Zsolt és dr. Becsó Károly honatyákat, illetve a polgármestereket, kiemelve, fontos, hogy a megye két felében tevékenykedő települési vezetők a másik tájegységet is megismerjék.

A cél az, hogy a 2019-es év végére minden pályázó településen legalább egy fontos beruházás elkészülhessen
Fotó: Torjay Attila / N.M.H.

A rendezvény résztvevőit Gyopáros Alpár kormánybiztos tájékoztatta a nemrégiben indult Magyar Falu Program részleteiről. Hangsúlyozta, a kormányzat három területen, összesen százötven milliárd forintot szán hazánk kistelepüléseinek fellendítésére, amelyben komplex egészet képvisel a lakhatási lehetőségek kiszélesítése, a közutak korszerűsítése, illetve a helyi életminőség javítása. Hozzátette, az a cél, hogy a 2019-es év végére minden pályázó településen legalább egy fontos beruházás elkészülhessen, vagy megindulhasson, legyen az bölcsőde- és óvodafejlesztés, egészségügyi szolgáltatás színvonalának emelése, és a kisközség jobb megközelítésének biztosítása.

Becsó Zsolt hozzátette, a Magyar Falu Program egyfajta átmenetet képez a 2014-20 és a 2020-27-es fejlesztési ciklusok között, szorosan illeszkedve ahhoz a lánchoz, amely a TOP-támogatásokkal indult, valamint a Modern Városok Programmal folytatódott, és amelyek által komoly előrelépés tapasztalható Nógrád megye keleti és nyugati felében egyaránt, úgy a kisvárosokban, mint a községekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában